Schulz ii raspunde lui Basescu: “S-a inselat. Poate unul dintre consilierii sai i-a dat hartiile gresite”

de Anca SIMINA Publicat la: 27.04.2014 23:15 Ultima actualizare: 27.04.2014 23:15

Candidatul PES pentru sefia Comisiei Europene, europarlamentarul german Martin Schulz, sustine ca presedintele Traian Basescu “s-a inselat” cand i-a reprosat, de la Cotroceni, ca tolereaza anexarea Crimeei la Federatia Rusa si sustine ca va sprijini Republica Moldova in demersurile legate de accesul in UE.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, spune ca presedintele Traian Basescu “se insala” atunci cand il critica pentru acceptarea unei anexari a Crimeei de catre Federatia Rusa, raspunzand cu o ironie acuzatiilor venite de la Cotroceni. “Poate unul dintre consilierii sai i-a dat hartiile gresite”, a replicat candidatul socialistilor europeni pentru functia de presedinte al Comisiei Europene dupa alegerile din 25 mai.
Criticat de Basescu cu argumentul ca “pentru domnul Schulz anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e, trebuie sa fim linistiti”, eurodeputatul german a sustinut, intr-un interviu la Antena 3 la care a venit impreuna cu liderul PSD, Victor Ponta, ca presedintele Romaniei “se insala”. ? “Intotdeauna am aparat Romania, iar ca presedinte al PE am avut invitati oficiali din Moldova si am subliniat ca pot conta pe noi ca sprijin in UE. Cred ca s-a inselat”, a spus Schulz.

Formal, liderul PES a evitat insa o polemica. “Nu voi comenta ce a spus …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *