Scoli inchise vineri 25 ianuarie 2019. Gripa inchide scolile si gradinitele. Pana cand vor sta acasa copiii

Scoli inchise vineri 25 ianuarie. Elevii vor avea zi libera vineri. Desi romanii sperau intr-o minivacanta cu ocazie Zilei Unirii Principatelor Romane (joi, 24 ianuarie 2019), Guvernul nu a luat nicio decizie cu privire la puntea cu ziua de vineri 25 ianuarie. Cu toate acestea, scolile vor fi inchise, insa nu datorita sarbatorii, ci din cauza gripei.
Decizia a fost luata joi de Ministerul Educatiei, la recomandarea Ministerului sanatatii. Astfel, toate unitatile de invatamant preuniversitar din tara vor fi inchise vineri.

Miercuri, reprezentatii Institutului National de Sanatate Publica (INPS) au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. In cazul in care va urma si a treia saptamana cu caracter epidemic, in Romania va fi declarata epidemie de gripa. “Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat. Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *