Scriitorul Salman Rushdie, vanat cu o recompensa uriasa in scopul asasinarii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Patruzeci de institutii media din Iran au contribuit cu fonduri pentru oferirea unei noi recompense de 600.000 de dolari in scopul asasinarii scriitorului britanic de origine indiana Salman Rushdie, autorul cartii „Versetele satanice”, informeaza ziarul The Independent, citat de Mediafax.?Agentia semioficiala Fars, afiliata Gardienilor Revolutiei Islamice, a donat un miliard de riali (circa 30.000 de dolari) pentru recompensa.
Anuntul institutiilor media de stat coincide cu aniversarea decretului islamic (fatwa) emis de ayatollahul Ruhollah Khomeini in cazul lui Salman Rushdie.?Ayatollahul Khomeini, primul lider suprem al Republicii Islamice Iran, a emis decretul islamic privind moartea lui Rushdie, acuzat de blasfemie, pe 15 februarie 1989, din cauza romanului „Versetele satanice”.
Decretul islamic recomanda asasinarea autorului cartii si a oricarei persoane implicate in publicare. Fondatorul Republicii islamice Iran le-a recomandat tuturor musulmanilor sa-i execute rapid pe autorul si pe editorii cartii, indiferent unde s-ar afla, pentru ca „nimeni sa nu mai indrazneasca sa ofenseze valorile sacre ale musulmanilor”. In septembrie 1998, autoritatile iraniene au promis ca nu se va aplica decretul, fara insa a-l anula.
Hitoshi Igarashi, traducatorul in limba japoneza al romanului, a fost injunghiat mortal, iar traducatorul italian Ettore Capriolo a supravietuit unui atac similar.?Salman Rushdie a stat ascuns multi ani din cauza amenintarilor si beneficiaza de protectie din partea serviciilor britanice.
Salman Rushdie este autorul …

spot_imgspot_img