SE DESCHID patru statii NOI de incarcare pentru masini electrice, la Bucuresti

Cele patru noi statii de reincarcare pentru vehicule electrice pentru uz public vor fi realizate pe raza Sectorului 5, in cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic din Fondul de Mediu.?
Statiile de reincarcare pentru masinile electrice urmeaza sa fie amplasate in marile parcari publice de pe raza Sectorului 5. “Locatiile nu au fost stabilite, deocamdata, cu exactitate insa una din ele va fi amplasata in zona 13 Septembrie”, au precizat pentru RomaniaTV.net reprezentantii Primariei Sectorului 5.
O statie va permite incarcarea simultana a doua automobile electrice, cu o putere maxima de pana la 2*22 kW in curent alternativ si va putea fi echipata cu diverse tipuri de borne de alimentare, avand incorporat contorul inteligent pentru masurarea energiei electrice,?
Valoarea totala a investitiei este de 150.000 lei, din care se ramburseaza suma de 11.250 lei/statie, respectiv suma de 45.000 lei din Fondul de Mediu prin Programul?privind “reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic”. Costurile de implementare vor fi suportate de Consiliul Local Sector 5.
Avantajele vehiculelor electrice constau in poluare zero pe teava de esapament, prezinta risc mult mai redus de incendiu/explozie in caz de accident, datorita lipsei de combustibil, costurile de intretinere si alimentare sunt mai mici decat in cazul combustibililor clasici, zgomotul produs in mers este mult mai redus decat in aczul masinilor clasice, iar timpul de incarcare al bateriilor este mai mic daca operatiunea s eface intr-o statie speciala.?
CITESTE SI Vanzarile de masini electrice si hibride s-au dublat in Romania, in primele 8 luni ale anului
Romanii au cumparat, in primele opt luni ale anului, 571 de masini hibride si electrice 100%, volum dublu fata de aceeasi perioada din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *