Secretarul general al NATO a cerut Germaniei si Turciei sa isi rezolve conflictele privind bazele aeriene

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut o discutie cu ministrii de Externe ai Turciei si Germaniei, saptamana trecuta, pentru a le cere sa-si rezolve diferendele cu privire la vizitele la bazele aeriene turce, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.
Germania a refuzat sa-i extradeze pe solicitantii de azil despre care Turcia sustine ca ar fi implicati in lovitura de stat esuata de anul trecut. Ca reactie,?Ankara a refuzat sa le permita parlamentarilor germani sa-i viziteze pe militarii stationati la doua baze aeriene de pe teritoriul Turciei. Militarii germani de la baza Konya contribuie la misiunea de supraveghere aeriana a NATO, iar trupele germane stationate la o alta baza aeriana, Incirlik, au fost deja transferate in Iordania.
NATO a anuntat ca Stoltenberg i-a sunat, vineri, pe Sigmar Gabriel si pe Mevlut Cavusoglu si le-a cerut sa rezolve disputa.
“Speram ca Germania si Turcia sunt in stare sa gaseasca o data reciproc acceptabila pentru o vizita”, a declarat un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice.
Fortele armate ale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *