Secretul longevitatii celei mai batrane femei din lume. Cum a ajuns la 116 ani

Cea mai batrana persoana din lume este italianca Emma Morano. Emma sustine ca secretul longevitatii sale consta in consumul zilnic de oua crude, intr-un somn bun, dar si in delectarea cu cateva paharele de brandy, transmit Washington Post, citat de Mediafax.
Italianca, o celibatara convinsa, a primit vineri dimineata vestea performantei sale de a fi ultima persoana cu o varsta atat de inaintata (116 ani), dupa ce oponenta ei, in cursa longevitatii, Susannah Mushatth, a trecut in nefiinta joi seara. La aflarea vestii, batrana a exclamat: “Oh Doamne, sunt pe pamantul asta de cand lumea”, citeaza The Telegraph.
Emma Morano s-a nascut in nordul Italiei, in regiunea Piedmont, pe data de 29 noiembrie 1899. Acum locuieste intr-un mic orasel de pe coasta, la granita cu Elvetia. In ciuda varstei sale inaintate, doctorii spun ca venerabila doamna nu prezinta nicio problema de sanatate.
New York Times relata in 2015 ca in adolescenta, Emma suferea de anemie, asa ca un doctor i-a recomandat sa consume zilnic oua crude, obicei la care nu a renuntat nici pana azi.
Italianca este separata de sotul ei din anul 1938. A decis sa nu repete experienta mariajului, in ciuda numarului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *