Sectia de chirurgie a Spitalului Judetean Constanta, reabilitata

Dupa un an de reparatii capitale, cu finantari in sincope, Spitalul Clinic de Urgenta din Constanta a taiat, ieri, panglica noului bloc operator al? Chirurgiei Generale, unul dintre cele mai moderne la ora actuala din Romania. Blocul operator cuprinde cinci sali de operatie.
Totul este renovat complet, conform standardelor europene. Pacientii care vor fi operati in aceste spatii vor beneficia de mai multa siguranta (post)operatorie prin dotarea cu aparate de ultima generatie, iar medicii de conditii de? a opera foarte bune. Dotarea blocului operator permite efectuarea oricarei operatii de chirurgie generala. Mai mult decat atat, se pot transmite in timp real imagini din sala de operatii.
“Salile de operatie sunt dotate standard cu aparate de anestezie generala. Avem mese de operatii multimodulare, pentru diferite interventii. Totul aduce un plus si un standard la un nivel european. Acest lucru trebuia sa se intample de mult timp, dar a venit si randul Chirurgiei. Este un prim pas, pentru ca sectia in continuare este in reparatiea”, a mentionat directorul medical al spitalului, dr. Catalin Grasa.
Salonul postoperator este si el foarte bine echipat, cu dotari de terapie intensiva. Exista monitor pentru functiile vitale, aspiratoare, gaze medicale, saltele speciale, electrocardiograf. Toate paturile au telecomenzi si lampi pentru manevre la patul bolnavului.
Conditii decente pentru tratamente
“Astazi consider ca suntem un spital de urgenta implinit deoarece coloana vertebrala a oricarui spital de urgenta este zona chirurgicala. Conditiile pentru tot ce inseamna chirurgie sunt deosebite. Este cel mai modern bloc operator din tara, cu tehnologie de anul 2015, loc in care pot opera impreuna chirurgii de diverse specialitati. Vom avea posibilitatea de a trata chirurgical orice fel de afectiune in conditii de absoluta siguranta pentru pacientia”, a declarat directorul Spitalului Clinic de Urgenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *