De ce pleaca tinerii peste hotare

Peste doua zile, o (alta) tanara din Constanta se va imbarca intr-un avion spre Londra. Si-a cumparat numai un bilet dus, pentru ca nu are de gand sa se intoarca in tara. La 27 de ani, dupa ce a absolvit doua facultati (Jurnalism si Management), timp in care a si muncit, si dupa cativa ani de experienta in PR si media locala, Corina Hrom s-a hotarat sa paraseasca Romania.
“Dorinta de noutate si de o viata mai buna sunt doua din motivele pentru care am decis sa parasesc Romania. Inca un motiv ar mai fi si logodnicul meu care e acolo de un an de zile. Consider ca aici, acasa, am facut ce mi-am dorit si ce am putut. Mi-a luat destul timp sa iau aceasta decizie, iar daca vreau o schimbare acum e timpul sa o fac. Sunt multumita de ce am realizat pana acum la noi in tara, dar de acum vreau ma indrept spre orizonturi si idealuri noi. Sunt o fire care se plictiseste repede, asa ca o noua viata, schimbata radical fata de cea de acum, cred ca este ceea ce am nevoie. Imi doresc ceva diferita”, spune ea.
Un an de zile a facut practic naveta spre Londra. Spune ca cel mai mult i-a placut acolo faptul ca exista foarte multa verdeata: parcuri imense si frumoase, spre deosebire de ramasitele triste de spatii verzi din Constanta. I-au mai placut grandoarea Londrei si libertatea pe care ti-o ofera.
“O altfel de libertate decat cea de la noi. Lipsa de prejudecati. Acolo poti fi cum vrei tu fara sa te judece nimeni. Si apoi, cine nu ar vrea sa locuiasca intr-o metropola vizitata anual de sute de mii de oameni din toata lumea? Intalnesti acolo toate culturile posibile si imposibile, lucru care te ajuta sa gandesti ca ei: deschis si fara prejudecatia”, spune ea.
S-a gandit de acum ce vrea sa faca. Vrea sa isi puna in ordine actele pentru dreptul de munca in primul rand, apoi sa isi caut un job in domeniu: presa si/sau PR
. “Nu stiu daca imi va reusi din prima, dar nici nu vreau sa ma grabesc. Vreau sa urmez pas cu pas ceea ce mi-am propus. Planurile mari sunt de succes daca sunt facute cu pasi mici. Nu stiu cat de greu va fi, nu ma gandesc la asta. Din fire sunt o persoana optimista, stiu de ce sunt capabila si atunci nu cred ca ar putea fi atat de greua”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *