Sedinta Parlamentului s-a incheiat. Urmeaza publicarea in Monitorul Oficial.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sedinta Parlamentului in care a fost citita hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie s-a incheiat, urmatorul pas fiind publicarea deciziei in Monitorul Oficial, scrie Mediafax.
Hotararea a fost citita de catre judecatorul Stefan Minea, moment in care parlamentarii USL au iesit din sala.
La sedinta au venit doar patru din cei noua judecatori ai Curtii, respectiv Augustin Zegrean, Petre Lazaroiu, Iulia Motoc si Stefan Minea.
Sedinta a inceput la ora 17.10 cu o intarziere de peste doua ore.
Presedintele de sedinta, Valeriu Zgonea, a anuntat ca sunt prezenti 238 de parlamentari, in conditiile in care cvorumul de lucru este de 216 parlamentari.
Dupa ce Parlamentul a luat act de hotararea Curtii, documentul se publica in Monitorul Oficial, moment de la care Traian Basescu urmeaza sa isi reia atributiile de presedinte.
Curtea Constitutionala a transat in 21 august problema referendumului, dupa revenirea asupra unor termene prevazute anterior – 12 septembrie si 31 august. In aceasta perioada, controverse au vizat in special listele electorale.
Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.
Potrivit …

spot_imgspot_img