Vocea Rusiei: Traian Basescu a castigat „meciul” din Piata Universitatii prin …

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intr-o analiza publicata pe site-ul sau in limba romana, postul de radio guvernamental „Vocea Rusiei” arata ca lipsa liderilor USL din Piata Universitatii a fost principala cauza a esecului protestelor de strada.
„Traian Basescu a castigat „meciul” din Piata Universitatii prin neprezentarea USL, iar acuzatiile unor lideri de opinie la adresa electoratului sunt de prost gust. Asa cum am mai scris, principalele batalii politice se vor da in parlament, iar protestele stradale vor fi practic inexistente, ceea ce poate fi interpretat ca un factor pozitiv din perspectiva mentinerii stabilitatii in conditiile unei conjuncturi politice extrem de volatile. Totodata, lipsa protestelor nu trebuie interpretata ca un semnal al lipsei tensiunilor sociale care nu vor disparea, ci se vor acutiza pe masura intensificarii crizei economice”, scrie Vocea Rusiei.
„In mod normal, alegatorii sunt cei indreptatiti sa aiba frustrari in legatura cu prestatia lamentabila a echipei politice de la USL, incepand cu numirea de catre PSD a Aspaziei Cojocaru la CCR (chiar nimeni de la social-democrati nu a stiut despre aspectele biografice „incomode”?), continuand cu acceptarea cvorumului si culminand cu prestatia lui Ioan Rus la interne. Sunt milioane de oameni care isi pun urmatoarea intrebare: de ce nimeni de la PSD sau PNL nu a sesizat inainte de vot ca pe listele electorale permanente sunt cateva milioane de persoane a caror prezenta acolo este contestabila?”, se arata in textul semnat de Valentin Mandrasescu.
„Din perspectiva potentialilor protestatari situatia are aspecte comice: principalii beneficiari politici ai unor proteste stradale nu doresc sa faca nimic, asteptand ca electoratul sa faca totul fara nici un fel de ajutor. In aceste conditii nu este surprinzator faptul ca numarul celor dispusi sa munceasca in strada in beneficiul politic al lui Victor Ponta sau Crin Antonescu este infim.O alta cauza consta in lipsa „validarii sociale” a protestului. Din punct de vedere psihologic, un protest masiv poate avea loc numai si numai atunci cand exista lideri de opinie care se alatura protestului. Daca liderii politici …

spot_imgspot_img