Seful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, suspendat din functie

0

de Cosmin Vaideanu Publicat la: 11.08.2014 17:14 Ultima actualizare: 11.08.2014 17:15

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost suspendat din functie, luni, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a decis, saptamana trecuta, metinerea deciziei de arestare preventiva in cazul acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanta, decizia de suspendare a lui Nicusor Constantinescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean a fost luata dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, masura arestarii preventive in cazul acestuia.
“Avand in vedere comunicarea Curtii de Apel Bucuresti inregistrata la Prefectura Constanta, cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Incheierii Curtii de Apel Bucuresti nr. 588/07.08.2014, prin care a fost inlocuita masura controlului judiciar cu masura arestarii preventive pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Daniel Constantinscu, luni, prefectul judetului Constanta, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care se constata suspendarea de drept a mandatului sefului CJ Constanta, pana la incetarea masurii arestarii preventive. Compartimentul controlul legalitatii actelor si contencios administrativ va comunica prezentul ordin lui Nicusor Daniel Constantinescu, Consiliului Judetean Constanta si Secretarului General al Judetului”, se arata in comunicatul Prefecturii Constanta.

Sursa citata mai precizeaza ca acest ordin poate si atacat in instanta de contencios administrativ.
Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventiva, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 7 august, decizia in acest sens luata de Tribunalul Capitalei. Hotararea Curtii de Apel este definitiva.
Tribunalul Bucuresti a dispus din nou, in 23 iulie, arestarea lui Nicusor Constantinescu, urmare a propunerii facute de DNA dupa mediatizarea unor imagini in care presedintele CJ Constanta fumeaza la terasa unui restaurant din New York. Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
In motivarea deciziei de arestare, Tribunalul Bucuresti a aratat ca presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, a incalcat in mod flagrant obligatiile care i-au fost impuse in cadrul controlului judiciar, el neavand nicio justificare.
In acelasi document, judecatorul a mai spus ca nu s-a facut dovada necesitatii ca Nicusor Constantinescu sa ramana pe teritoriul altui stat pentru a se trata, precizand ca exista posibilitatea efectuarii unui astfel de tratament si pe teritoriul Romaniei.
Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *