Seful Mercedes-Benz, despre urmatorul “Maybach”: atac direct la Rolls Royce.

Dieter Zetsche, sef al Mercedes-Benz Cars si presedinte al consiliului de administratie Daimler AG, compania care detine marca auto germana, vorbeste intr-un interviu despre viitorul Clasei S si despre inlocuitorul lui Maybach, conform publicatiei Autocar. Rolls Royce Phantom va avea un rival de temut incepand de anul viitor.
Mercedes a lansat de curand noua Clasa S, care are rolul de intari prezenta marcii germane pe segmentul de piata al limuzinelor de lux, acolo mai sunt prezente rivalele BMW Seria 7, Audi A8 sau?Jaguar XJ. Zetsche spune in interviul, acordat publicatiei britanice, ca vor exista in viitor sase versiuni diferite, cu ampatament in trei dimensiuni, pentru Clasa S.
In varful gamei S si al tuturor modelelor Mercedes va sta noua limuzina Clasa S “Pullman”, care, conform informatiilor din interiorul companiei, va fi lansat anul viitor. Cum in trecut segmentul limuzinelor ultra-luxoase, de regula cu preturi de ordinul sutelor de mii de euro, era ocupat de Maybach, o data cu renuntarea la aceasta gama Mercedes incearca sa acopere golul lasat cu Clasa S, iar Pullman va ataca direct modelul Rolls Royce Phantom.
Vezi si FOTO NOUL Rascasse, masina sport de 500.000 euro. Vezi cine e producatorul
a”Vom continua in segmentul de pret de peste a??200,000. Este important ca Mercedes sa fie reprezentat. Avem o traditie la acest nivel,” spune Zetsche.
a”Avem posibilitatea sa ne intarim pozitia de lider pe segmentul de top (n.r. al limuzinelor cu ampatament extra-lung). Planificam sa crestem numarul de modele, iar Pullman face parte din aceste planuri.”
In functie de piata pe care va fi lansat, Clasa S va fi disponibil cu trei versiuni de ampatament: standard, lung si extra-lung, cel din urma fiind destinat pietei auto din China, acolo unde exista o cerere importanta.
Primul model care primea o versiune Pullman, cu ampatament extra-lung, in 1963, a fost Mercedes-Benz 600. Cu timpul denumirea a fost data …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *