Seful Nokia ar fi incasat 18 milioane euro “dintr-o eroare”

Initial, Siilasmaa a incercat sa calmeze nemultumirea publica legata de marimea sumei acordata lui Elop afirmand ca termenii sunt aproape similari cu cei obtinuti de alti fosti directori generali ai Nokia, relateaza The Guardian.
El a fost insa nevoit sa recunoasca ca Elop va incasa cu 14,6 milioane de euro mai mult decat a obtinut directorul general precedent, Olli-Pekka Kallasvuo, in urma cu trei ani.
Siilasmaa a declarat site-ului finlandez Helsingin Sanomat ca un “accident” aparut in formularea contractului face ca Elop sa incaseze uriasa suma, potrivit Mediafax.
“Este o situatie foarte nefericita in acest caz, care provoaca multa emotie”, a spus Siilasmaa. Reprezentantii Nokia au refuzat sa comenteze suplimentar.
Potrivit datelor depuse la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), contractul lui Elop prevede ca acesta sa incaseze 14,6 milioane de euro sub forma de actiuni, pe langa salariul pe 18 luni.
Predecesoprul sau, Kallasvuo, a incasat doar 100.000 de actiuni, in afara de salariul pe 18 luni.
Declaratiile lui Siilasmaa ar putea reaprinde dezbaterile la nivel national legate de beneficiile lui Elop, declansate dupa preluarea de catre Microsoft a diviziei de telefoane mobile a Nokia, pentru 5,5 miliarde de euro.
Premierul finlandez Jyrki Katainen a criticat sambata, intr-o emisiune de televiziune, beneficiile obtinute …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *