Senatorii au votat: Dan Sova poate fi retinut si arestat

0
1

UPDATE:?Dan Sova poate fi retinut si arestat , dupa ce senatorii au votat pentru incuviintarea solicitarii DNA. 95 de senatori au?fi votat pentru, iar 30 impotriva ridicarii imunitatii sale.
UPDATE 11.31: Votul senatorilor in cazul lui Dan Sova s-a incheiat. Este nevoie de 43 de voturi pentru ca senatorul sa ramana fara imunitate parlamentara.
UPDATE: ?Senatorul Dan Sova se apara in fata colegilor:?
“Cred ca incep sa ma apropii de recorduri nedorite. Pentru ca sunt in aceasta situatie, simt nevoia sa va aduc la cunostonta cateva date si sa spun cateva lucruri pe care eu le consider importante. S-a prezentat in fata dumneavoastra un dosar de 3.000 de file, care se refera la un abuz in serviciu si la un trafic de infleunta. Referitoare la mine sunt 60 de pagini. Este verificabil. Paginile nu sunt de probe, sunt un denunt si ordonantele procurorului. Imi asum ce spun. In afara de denunt, nu exista nicio proba, exista un denunt. Atat. ?
Cineva a facut un denunt pe data de 9 octombrie, nu am stiut absolut nimic, pe 19 noiembrie am fost adus cu mandat la DNA, desi ma aflam sub control judiciar. Pe mandat scria despre dorinta de a nu lua legatura cu cei din dosar. Am fost declarat suspect, apoi inculpat si mi s-a cerut arestarea. Pentru niciuna dintre acuzatiile din februarie nu am fost trimis in judecata. Simpla discutie despre renuntarea la imunitate ne face de ras in Europa.
Am vazut ca sunt foarte multi lideri politici care vorbesc despre independenta justitiei. Eram aici in 2011 si aveam in aceste banci membri proaspat alesi ai CSM, care nu erau votati, pentru ca erau trei care nu ii placeau lui Traian Basescu. Noi intotdeauna am fost de partea justitiei. Eu venind din justitie, eu chiar sunt de partea lor”, a spus?Dan Sova.?
“Va spun sa votati asa cum scrie in regulament si in Constitutie, cu votul constiintei”, le-a spus el colegilor.?
—–
UPDATE 9.56:?Dan Sova a ajuns in plenul Senatului.
—–
Senatorii vor vota, joi, pentru solicitarea DNA de aprobare a arestarii si retinerii in cazul lui Dan Sova.?
Votul Senatului ar fi trebuit sa fie dat miercuri, dar acesta a fost amanat, dupa ce Calin Popescu Tariceanu a organizat o sedinta solemna cu ocazia zilei de 1 Decembrie.
Potrivit procurorilor, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova ar fi …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here