Senatorii fac scut in jurul pesedistului Marius Isaila. “Mi-e rusine fata de parintii mei care m-au educat frumos”

de Sorina Ionasc Publicat la: 02.06.2014 17:12 Ultima actualizare: 02.06.2014 17:52

Dupa ce deputatii l-au scapat pe Florin Popescu de arestarea preventiva, astazi si senatorii au facut scut in jurul pesedistului pesedistul Marius Isaila pe care procurorii il voiau in inchisoare pe perioada cercetarilor. 104 alesi au fost impotriva solicitarii DNA de arestare preventiva, 15 “pentru”, in timp ce unul s-a abtinut.

Senatorul PSD Marius Isaila, acuzat de trafic de influenta si fals in inscrisuri, a scapat de arestarea preventiva, fiind salvat de 104 senatori care s-au pronuntat impotriva cererii procurorilor DNA referitoare la cercetare in stare de arest. Totodata, 15 senatori au votat “pentru” solicitarea procurorilor.
In apararea sa, senatorul Marius Isaila a spus ca este nevinovat si ca soarta sa este in mainile colegilor, fiind “un moment crucial al existentei sale si o tensiune emotionala maxima”.

“Am fost cooperant cu toate structurile de ancheta. Nu cer clementa, vreau doar ca faptele mele sa fie judecate asa cum sunt, nu cum vor cei de la DNA. Arestarea mea e ceruta in timp ce faptuitorul adevarat, fostul meu consilier, Cristian Ene, se plimba liber si nepasator. Este o campanie orchestrata de DNA. El este un nimeni, nu este o persoana publica cum sunt eu”, a spus Isaila.
Mai mult, el a facut apel la colegii lui, cerandu-le sa aiba incredere in el.
“Soarta mea ca politician si ca om este in mainile voastre. Va rog, dragi colegi, sa aveti incredere ca sunt nevinovat, subliniez, sunt nevinovat. Timpul va va dovedi daca este adevarat sau nu. Ganditi-va ca oricand fiecare dintre dumneavoastra puteti fi in aceasta situatie. Nu mi-este rusine, nu am facut nimic. Ii multumesc mamei mele, care este pe patul de moarte, ca m-a crescut asa frumos. Sunt mandru ca sunt senator al Romaniei”, a adaugat Isaila.
La comisia juridica insa, avizul nu a fost unul concludent din cauza egalitatii de voturi. Saptamana trecuta, cinci senatori juristi s-au exprimat “pentru” arestarea preventiva, iar alti cinci au votat “impotriva”.
Pesedistul este urmarit penal pentru trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri si, potrivit stenogramelor, obisnuia sa-si dezbrace interlocutorii in toalete pentru a se asigura ca nu este ascultat.?

Conform refereratului DNA consultat de Mediafax, cercetarile in dosarul in care pentru senatorul Marius Isaila se solicita arestarea preventiva au fost blocate in 2012 de o scurgere de informatii din cadrul DNA, al carei autor a fost comisarul sef Emil Dan Manolachi.
Astfel, in momentul in care procurorii DNA pregateau un flagrant in care era vizat Catalin Cristescu (intermediar folosit de senatorul Marius Isaila), cu implicarea omului de afaceri Lucian Timofanovici, operatiunea a fost ratata din cauza informatiilor divulgate din interiorul Directiei Nationale Anticoruptie.
Timofanovici il denuntase la DNA pe Cristescu, care era comisar in cadrul Garzii Financiare, dupa ce acesta ii solicitase in numele actualului senator PSD,Marius Isaila o noua suma de bani (150.000 de euro) pentru rezolvarea favorabila a unui control al ANAF la o firma a sa. Anterior, Timofanovici mai achitase 200.000 de euro in acelasi scop.
Refereratul DNA precizeaza ca ofiterul de politie judiciara din cadrul DNA, comisarul sef Emil Dan Manolachi, ar fi fost cel care a furnizat informatii din dosarul in cauza pentru a fi avertizat Cristescu. Procurorii precizeaza ca inclusiv “incercarile sporadice” ale lui Timofanovici, pe parcursul anului 2012 si in a doua jumatate a lui 2013, de a-l contacta pe Cristescu au ramas fara rezultat, acesta evitand sa se intalnesca si sa-i vorbeasca omului de afaceri.
“Surprinzator a fost insa momentul cand, in a doua jumatate a anului 2013, cei doi s-au intalnit intamplator …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *