Senatorii liberalii se plang ca muncesc prea putin. Hasotti: “Senatul a ajuns un ghiseu unde Guvernul depune proiecte”. Sarbu: “Pai vine campania electorala”

de Sorina Ionasc Publicat la: 07.04.2014 17:48 Ultima actualizare: 07.04.2014 17:50

Senatorii au respins propunerea liberalilor de a lucra in plenul camerei superioare si in ziua de miercuri, cu 39 de voturi “pentru”, 70 “impotriva” si trei abtineri. Propunerea a venit din partea liderului senatorilor PNL, Puiu Hasotti, care s-a plans ca activitatea Senatului nu doar ca este insuficienta, ci incalca si regulamentul Camerei. Cu toate acestea, liderul pesedistilor, Ilie Sarbu, l-a contrat, spunandu-i ca nu este momentul pentru astfel de propuneri, mai ales ca 2014 este un an electoral.

Cu o saptamana in urma, Puiu Hasotti si-a exprimat nemultumirea vizavi de programul de lucru prea scurt al Senatului. Acum, Hasotti a venit cu o propunere concreta in sensul in care plenul Senatului sa aiba loc inclusiv miercurea, asa cum, de altfel, este trecut si in regulament. In opinia lui, Senatul s-a transformat in ultimul timp intr-un ghiseu pentru proiectele Guvernului.
“Secretarii de stat alearga intre Camera si Senat si ne confruntam cu situatia ca Guvernul sa nu dea importanta Senatului si din cauza aglomerarii, alearga ca mustele intre geamuri. Senatul a ajuns un ghiseu unde guvernul vine si depune proiecte, nu exista niciun fel de dezbatere, nici individualizare ideologica, doctrinara, o dezbatere intre putere si opozitie. Noi insine nu ne acordam noua ceea ce scrie in Constitutie, adica for legiuitor si principala institutie democratica a tarii. Exista o presiune a timpului”, a punctat Hasotti.

Mai mult, liderul senatorilor PNL a amintit si faptul ca in perioada in care Nicolae Vacaroiu era la conducerea Senatului, votul final era programat pentru joia.
“In parlamentele trecute, se dezbateau si amendamentele respinse, inainte, intre 2004-2008, votul final era joi la ora 12. Apoi, PDL a modificat si inca era bine, ca votul final sa fie miercuri la ora 12.00 si venea tot Guvernul. Acum nici nu mai e nevoie sa vina guvernul pentru ca este o majoritate suficient de mare. Ce s-a intamplat in 2012? Si declaratiile politice inainte erau de la 16.00 la 19.00-20.00, era o dezbatere extraordinara, acum ele nu mai au nicio importanta”, a mai spus El.
Cu toate acestea, liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu l-a contrat pe motiv ca genul acesta de propuneri sunt pentru “publicitate”. Totodata, Sarbu a mizat si pe faptul ca vine campania electorala, conditie in care activitatea Senatului ar intra in stand-by.
“Nu am cum sa inteleg dorinta de a revolutiona intreaga activitate a Senatului. N-am facut-o nici cand eram impreuna, nici dvs altadata, nici PDL si nici nu cred ca o vom face acum, stim care sunt preocuparile noastre. Vorbim aici doar de dragul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *