Serghei Gorbunov, suspectul in cazul dublului asasinat din Brasov, condamnat deja la 15 ani!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Stim cine este suspectul numarul 1 in cazul dublului asasinat de la casa de schimb valutar din Brasov: un cetatean din Republica Moldova, de 29 de ani, inchis in Romania pentru alte atacuri armate, dar eliberat o vreme, pe motive medicale.

Cand s-a vazut in libertate, Serghei Gorbunov si-a pierdut urma, iar politistii l-au gasit abia acum, cand au inceput sa-l banuiasca de incidentul sangeros din urma cu trei zile. Urmaritul general se plimba sambata printr-un centru comercial, unde a si fost incatusat.

Sergei Gorbunov a devenit suspect in acest caz, dupa ce anchetatorii din Brasov si-au dat seama ca atacul de acum trei zile si celalalte trei comise de el seamana izbitor.

Dupa modul de operare si potretul-robot, era aproape identic. A fost inclus astfel intr-un cerc de suspecti, alaturi de alti indivizi periculosi. Politistii au intrat imediat in alerta si au inceput sa-l caute in tot orasul. L-au prins de dimineata, intr-un centru comercial, in urma unei razii.

Primul atac de care se leaga numele lui Gorbunov a avut loc in urma cu mai bine de 5 ani, in cartierul Faleza Nord din Constanta. Un fost jandarm, asociat la mai multe case de amanet si de schimb valutar, a fost impuscat in scara blocului sau. Martorii isi aminteau ca au vazut doi indivizi, care au tras mai multe focuri de arma.

Barbatul a scapat cu viata. Traieste insa si acum cu un glont in corp, pe care medicii nu au reusit sa il extraga.

Cinci luni mai tarziu, un alt patron de case de schimb valutar, de data aceasta din Brasov, a fost impuscat in conditii asemanatoare. A fost atacat tot cand a intrat in scara blocului. Atacatorul l-a asteptat ascuns, cu lumina stinsa, apoi a tras. Si in acest caz, victima a supravietuit.

O luna mai tarziu, un alt barbat, tot din cercul proprietarilor de case de schimb valutar, a fost victima unui atac in Eforie Nord. Omul a fost impuscat la fel, in scara blocului, de patru ori, dar nu mortal. A reusit sa se lupte cu atacatorul, caruia i-a smuls haina. A fost prima proba serioasa pe care au avut-o anchetatorii, in aceasta serie de incidente sangeroase.

In ziua urmatoare atacului de la Eforie, tanarul a fost prins in Iasi, la vama Sculeni. Era intr-un autocar si incerca sa fuga din tara. Au urmat apoi condamnarea, incarcerarea, eliberarea conditionata si macelul de la Brasov.

Sergei Gorbunov a fost audiat mai bine de 12 ore la politie si urmeaza sa fie dus apoi la tribunal. Are insa deja un mandat de executare a pedepsei de 15 ani de inchisoare, asa ca poate fi retinut pentru audieri, fara ca politistii si procurorii sa fie obligati sa se grabeasca sa obtina un mandat de arestare de la judecatori.

Anchetatorii spun ca odata cu Gorbunov, a fost retinut si un prieten de-al lui, care ii era alaturi in momentul in care a fost descoperit in centrul comercial si care, banuiesc anchetatorii, i-a fost complice.

De altfel si in atacurile pe care le-a dat in urma cu 5 ani, in Constanta si Brasov, martorii au declarat ca a avut un complice. Numai Gorbunov insa a fost arestat si ulterior condamnat.

Intre timp, unul dintre gloantele cu care au fost impuscate victimele atacului de joi, de la Brasov, a fost trimis la Bucuresti, pentru expertiza balistica. Anchetatorii vor sa afle astfel daca arma folosita este tot un Macarov de 9 milimetri, asa cum moldoveanul a folosit in precedentele atacuri sangeroase.

spot_imgspot_img