Servicii IT pentru Comisia Europeana, oferite de Siveco Romania

Servicii IT pentru Comisia Europeana, oferite de Siveco Romania

Siveco Romania, alaturi de alte doua companii din Italia si Luxemburg, va furniza pentru o perioada de patru ani, servicii de dezvoltare software si mentenanta pentru portalul de cercetare al Uniunii Europene /UE/, Cordis, prin intermediul unui contract a carui valoare se ridica la 7,8 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei romanesti.

Pentru acest contract, Siveco Romania va face parte dintr-un consortiu din care fac parte companiile Reggiani si Artemis, castigator al licitatiei organizata de Oficiul pentru Publicatii al UE.

Cordis, portalul cercetarii europene si dezvoltarii de programe-cadru, are misiunea de a facilita participarea la activitatile de cercetare europene, fiind sursa oficiala de informare pentru cererile de oferte lansate in cadrul celui de-al 7-lea Program Cadru pentru cercetare, dezvoltare tehnologica si activitati demonstrative.

In acelasi timp, portalul urmareste imbunatatirea exploatarii rezultatelor cercetarii, punand accentul pe sectoarele vitale privind competitivitatea europeana, promovarea cunostintelor dobandite, stimularea performantelor companiilor in domeniul inovarii si recunoasterea publica a noilor tehnologii.
Dimensiunea portalului european este de 3 milioane de pagini accesate si pana la 500.000 de documente descarcate in fiecare luna.
Siveco Romania are o experienta de peste 18 ani in proiecte implementate in zona de eGovernment, eBusiness, educatie, sanatate, sistemul vamal, pentru organizatii publice sau private din Germania, Belgia, Franta, SUA, Israel, Cipru, Emiratele Arabe Unite, Moldova, Maroc, Azerbaijan, Liban, Bulgaria, Turcia sau Italia.
Compania este prima din Romania recompensata cu locul I la “World Summit for the Information Society”, obtinand si un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru ?tiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE).
Totodata, proiectele Siveco Romania in domeniul educational au primit aprecierea de “Best Practice” din partea Comisiei Europene si “Honourable Mention” la “eEurope Awards for eGovernment”, fiind, in acelasi timp, considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) printre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania este liderul caselor de software la nivel national, asigurand o mare parte dintre proiectele informatice de anvergura din tara, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din UE, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, si in nordul Africii.
Conform celui mai recent studiu realizat de IDC, Siveco Romania are o cota de piata de 23,1 la suta in segmentul de solutii eTraining si Educatie si de 15,5 la suta in cel al aplicatiilor dezvoltate la cerere (CAD Customized Application Suite).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *