Serviciile 4G, tot mai aproape de realitate

Serviciile 4G, tot mai aproape de realitate

Specialistii sunt de parere ca se va incepe trecerea la noua tehnologie incepand chiar cu toamna acestui an. LG Electronics este ultima companie care s-a alaturat initiativei LTSI, alaturi de alte nume cunoscute precum Nokia, Vodafone, Orange, T-Mobile, Ericsson, Nortel, Alcatel-Lucent si NTT DoCoMo.

Tehnologia 4G va fi un sistem de sisteme sau o retea de retele, realizata dupa convergenta mai multor retele wireless (fara fir) sau prin fir, precum cele LAN, GSM sau Bluetooth. Cu alte cuvinte este un mix de sisteme deja existente, facute sa lucreze ca niste mecanisme mici intr-un sistem mare, ce ofera servicii mobile complete. Tehnologia 4G se va baza pe aria de acoperire a altora de generatie mai veche, precum 3G sau WiMAX.

In retelele 4G viteza de transfer a datelor va fi cuprinsa intre 100 Mbps in miscare si 1Gbps de la punct fix. Printre facilitatile pe care noua tehnologie la va oferi integrate sunt: serviciul de mesaje multimedia, video chatul, televiziunea mobila, televiziunea digitala de inalta definitie sau internetul. Cei care lucreaza la aceasta tehnologie incearca sa o construiasca in asa fel incat produsele oferite sa fie accesibile ca pret, iar toti utilizatorii sa aiba acces in mod egal la resursele ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *