Credite pentru pensionari

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

BRD ataca si segmentul de clientela de varsta a treia, dupa ce a lansat produse menite sa atraga cat mai multi tineri in scopul fidelizarii acestora inca de la varste fragede. Banca incearca sa atraga pensionarii cu dobanzi mai mari la depozite, cu credite mai ieftine si carduri fara comisioane ori taxe mai mici decat cele practicate pentru ceilalti clienti ai bancii.

BRD la ofera astfel pensionarilor dobanzi cu 0,25 puncte procentuale mai mari, adica de 6,25 la economiile depuse pentru doua luni sau de 7,5% pentru cele depuse pentru un an. Cei care doresc sa beneficieze de aceste dobanzi trebuie sa depuna o suma de cel putin 1.000 de lei.

Daca dobanzi mai mari la depozite mai sunt platite pensionarilor si de alte banci, BRD are o oferta speciala pentru varstnici si la carduri si credite de consum. In primul rand, BRD elibereaza gratuit cardurile Maestro solicitate de pensionari. In plus, acestia beneficiaza de o serie de reduceri: comisionul de administrare anuala a cardului este redus cu 50%, iar retragerile de numerar sunt scutite de toate comisioanele.

In acelasi timp, BRD are o oferta putin mai avantajoasa si la creditele de nevoi personale destinate pensionarilor. Banca practica dobanzi fixe pe toata perioada rambursarii imprumutului, cu 5% mai ieftine decat cele percepute celorlalti clienti.

Aceasta se traduce prin reducerea acestora cu mai putin de un punct procentual. Creditele pot fi contractate de persoane care au cel mult 70 de ani, urmand ca imprumuturile sa fie inapoiate bancii pana la varsta de 74 de ani. BRD imprumuta pensionarii pe perioade de cel mult zece ani.

Depozite mai avantajoase

Singura institutie de credit care mai are in oferta un produs dedicat pensionarilor este CEC. Imprumutul CEC gandit pentru cei de varsta a treia poate fi contractat pe termen de cel putin un an, potrivit teleconsilierilor bancii. Dobanda nominala este de 15%.

Mai multe banci si-au dezvoltat ofertele destinate pensionarilor pe partea de economisire. Acestea ofera dobanzi cu 0,5 puncte procentuale mai mari la depozitele constituite in lei. Astfel de oferte sunt lansate de ProCredit Bank, Credit Europe Bank si MKB Romexterra Bank.

Ultimele doua institutii bancare ofera bonificatii si pentru depozitele constituite de pensionari in euro si dolari SUA. Dobanzile oferite la aceste depozite sunt cu 0,25 puncte mai mari la Credit Europe Bank, respectiv cu 0,2 puncte in cazul MKB Romexterra.

spot_imgspot_img