Sfanta Cuvioasa Parascheva. La Iasi au fost gatite 60.000 de sarmale pentru credinciosi, primarul Mihai Chirica a inspectat blidele

Peste 60.000 de sarmale au fost impartite sambata credinciosilor, dupa Sfanta Liturghie de la Catedrala Mitropolitana din Iasi. In fata sarmalelor au palit si cele sfinte, din moment ce pelerinii s-au asezat la coada cu o ora inainte de finalul slujbei, pentru a prinde o portie de mancare.
La eveniment a fost prezent si primarul municipiului Iasi Mihai Chirica, care a inspectat oalele cu sarmale inainte ca mancarea sa le fie impartita celor care asteptau la rand.
Reprezentantii Primariei Iasi au imparait, sambata, peste 60.000 de sarmale credinciosilor care au participat la slujba de la catedrala Mitropolitana. Pe langa sarmale, oamenii au fost serviti cu un corn si un pahar cu vin.
Mancarea a fost pregatita de bucataresele Directiei de Asistenta Comunitara (DAC), institutie aflata in subordinea Primariei, iar primarul Mihai Chirica a inspectat oalele, inainte ca mancarea sa le fie servita oamenilor. “Continuam traditia de a rasplati efortul pelerinilor care au venit la Iasi la Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Am reusit sa pregatim si in acest an masa traditionala. Au facut cheta colegii nostri din Primarie si speram ca bucatele sa fie bine primitea”, a declarat …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *