Simeringurile, mici piese de etanșare perfecta a unor subansamble mecanice

Pentru a etanșa diferite parți in dispozitivele tehnice, se folosesc garnituri (manșoane) de sigilare de forme diverse, inclusiv inele de cauciuc de diferite diametre și secțiuni transversale. Alegerea acestor elemente de etanșare denumite simeringuri depinde de condițiile de funcționare și de caracteristicile tehnice ale echipamentului unde sunt instalate.

Scopul principal al garniturilor de sigilare etanșa este acela de a preveni eventualele scurgeri de lichide sau gaze, in plus, impiedica praful, particulele de murdarie și alte substanțe ca sa patrunda in mecanismul in cauza, ceea ce poate conduce rapid la defectarea acestuia.

Simergy este un magazin online de unde puteți comanda o gama larga de simeringuri pentru diverse sectoare de activitate.

Ce fac simeringurile?

Piesele de etanșare de cea mai buna calitate sunt obținute din diferite tipuri de cauciucuri, dar pot avea și alte compoziții novatoare. Structurile speciale ale acestor materiale permite asigurarea etanșeitații maxime a echipamentelor care opereaza in medii diferite.

Inelele ( o ringurile) de etanșare sunt folosite ca elemente de conectare, fiind poziționate intre diferite parți ale unor subansamble ale mecanismelor. In funcție de forma lor transversala, ele pot fi utilizate in instalații hidraulice, pneumatice, inclusiv la asamblarea furtunurilor și a fitingurilor.

De cele mai multe ori sunt o ringurile sunt de unica folosința, fabricanții specificand faptul ca nu se recomanda reutilizarea lor dupa dezasamblarea mecanismelor unde sunt montate.

Inelul O este special proiectat pentru a asigura o sigilare perfecta a doua elemente mecanice. Acest lucru este posibil prin capacitatea de a capacitatea de a rezista la presiuni mari fara a ceda și a se deforma sau rupe ușor. Flexibilitatea buna a materialului din care este fabricat inelul O este de aceea un factor esențial in alegerea inelului de etanșare ideal.

In afara de acest parametru de care trebuie sa se țina seama obligatoriu, mai trebuie sa se depuna efortul de a se pastra o buna curațenie a suprafeței pe care acționeaza o ringul și menținerea unei temperaturi optime (conform specificațiilor tehnice referitoare la aceste accesorii de etanșare). Tratarea corespunzatoare a suprafeței de acțiune este și ea deosebit de importanta in aplicațiile dinamice in care se folosesc o ringuri.

Cauze ale deteriorarii simeringurilor

La temperaturi foarte scazute, aproape toate materialele din care se confecționeaza simeringurile devin rigide și iși pierd capacitatea de etanșare ermetica; la temperaturi ridicate, materialul poate sa arda sau sa se descompuna. Un atac chimic agresiv poate distruge și el materialul, poate duce la formarea de crapaturii sau poate cauza deformarea cauciucului o ringului.

Spre exemplu, simeringurile NBR se pot fisura ușor in urma expunerii la ozon (chiar și la concentrații foarte scazute), daca nu sunt bine protejate.

Umflarea simeringului in contact cu un lichid ce are cu anume viscozitate poate conduce la o creștere a dimensiunilor standardizate și, de asemenea, reduce rezistența la rupere a materialului de fabricație. Alte probleme ce pot conduce la o sigilare incompleta au drept motiv alegerea eronata a marimii o ringului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *