Inele de nunta din aur alb, cea mai buna alegere

Astazi se poate gasi in magazine un numar imens de modele de inele de nunta realizate din metale. Unele mai vechi, altele care incep ca sa caștige in popularitate: argintul, aurul de diferite culori, platina, titanul etc.

Foarte mult sunt comandate in ultima vreme modelele de verighete din aur alb.

Explicația este destul de simpla: acest metal prețios arata foarte elegant, luxos de-a dreptul, mai ales in combinație cu diamantele albe sau cu alte tipuri de pietre prețioase.

Ele sunt potrivite atat pentru mirii tineri, cat și pentru cuplurile mai in varsta.

Orice inel de casatorie confecționat din aur alb va aduce lumina și eleganța, spre deosebire de verighetele din aur galben ori de alta culoare.

Aur in nuanțe de alb diverse, in funcție de compoziția aliajului

Aurul alb, ca și aurul galben tradițional sau cel roz, pot avea diferite compoziții, ceea ce ii determina nuanța. Exista doua standarde de baza: 585 și 750, de calitate superioara și automat mai scumpe.

Aurul alb este obținut din aur galben și argint, cu adaugarea de platina, nichel sau paladiu. In funcție de metalele adaugate in aur, nu numai caracteristicile externe ale aliajului se vor schimba, ci și costul acestuia.

Nichelul provoaca alergii, așa ca de ceva vreme este folosit din ce in ce mai puțin. In schimb, acum se adauga paladiu la aliajul de aur. Aceasta combinație este mai nobila, produsele dintr-un astfel de aliaj arata mult mai elegante și mai frumoase, spre deosebire de aliajele de aur cu argint și nichel.

Cel mai scump și mai frumos aliaj este combinația de aur galben cu platina. Produsele realizate din astfel de metale sunt foarte rezistente in timp.

Inelele de nunta albe arata excelent accesorizand fericit o rochie de mireasa, și, demn de subliniat este faptul, aurul alb este potrivit pentru toate femeile: roșcate, blonde, brunete ori șatene.

Aurul alb este mai greu decat aurul galben, deci mai dur și implicit mai greu deformabil.

Daca aliajul este compus doar din aur și argint, in timp, acesta se va zgaria și intuneca. Platina este un metal mai stabil, dar datorita complexitații procesarii, prețul pentru un astfel de aliaj va fi mult mai mare.

Bijutierii prefera sa foloseasca aurul alb pentru fixarea pietrelor, deoarece pot fi mai ușor și mai ferm poziționate.

Atunci cand cumparați bijuterii din metal alb prețios, acordați atenție culorii și stralucirii produsului. Paladiul da metalului o nuanța de oțel, nichelul un luciu galbui, iar platina face ca aliajul sa fie complet alb, glaciala.

Cum testam simplu daca o bijuterie este din aur alb sau din oțel?

Cu un magnet. Daca bijuteria este atrasa, inseamna ca nu e vorba de metal prețios, ci de unul obișnuit, eventual acoperit cu un strat subțire de aliaj prețios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *