SIMONA HALEP-IAROSLAVA SVEDOVA 6-3, 6-3 si romanca este in sferturi la Wuhan

UPDATE: Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier 5 Wuhan Open, dupa ce a invins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-3, pe sportiva Iaroslava Svedova din Kazahstan, locul 41 WTA.
Puternica si ofensiva, Svedova (1,80 metri inaltime) nu pierde timpul pe teren. Ea cauta sa inchida repede punctele, alternand loviturile de pe o margine pe cealalta. Insa jucatoarea din Kazahstan este prea grabita pentru a tine precizia loviturilor la cote inalte. Cu o mobilitate mai redusa, se incurca de mingile care vin in adancime. In plus, eleva lui Victor Ionita alege solutii nepotrivite din pozitii bune.
Cu intelgenta, Halep a speculat toate punctele slabe ale adversarei. Romanca a punctat cand a trebuit, a miscat mult jocul pe linia de fund a terenului si a asteptat si cules greselile rivalei. Iar acestea au fost numeroase.?
Simona Halep a inceput setul I cu break si la incheiat in acelasi fel, scor 6-3, dupa 43 de minute de joc. Ar fi putut sa-l mai scurteze daca ar fi reusit sa castige pe serviciul adversarei, cand a condus cu 4-2, dar a irosit cinci mingi de break, trei la 40-0.
In setul al doilea Halep a obtinut un break la 2-1, si-a pierdut imediat serviciul, insa a recuperat ghemul urmator. De la 4-2, a gestionat cu atentie si a incheiat si setul al doilea tot cu 6-3, dupa o ora si 15 minute de la start.
In faza urmatoare, Simona Halep va juca impotriva americancei Madison Keys, locul 9 WTA si cap de serie numarul 8, sau a rusoiacei Daria Kasatkina, locul 28 WTA, jucatoare venita din calificari.
Accederea in sferturi este recompensata cu 54.230 de dolari si cu 190 de puncte WTA.
La editia anterioara a Wuhan Open, Halep a fost eliminata in optimi.
?LIVETEXT Simona Halep – Iaroslava Svedova 6-3 / 6-3
Simona Halep o intalneste in optimile de finala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *