Simona Halep, invinsa in optimi la Wuhan – UPDATE

de Adrian Petculescu – Mediafax Publicat la: 30.09.2015 16:04 Ultima actualizare: 30.09.2015 17:11

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, a fost invinsa, miercuri, cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5, de britanica Johanna Konta, locul 66 WTA, venita din calificari, in optimile de finala ale turneului de la Wuhan, dupa ce romanca a condus cu 5-1 in decisiv.

Partida a durat doua ore si 18 minute.
Simona Halep, incurajata din tribunele arenei principale de la Wuhan de mama sa, a fost surprinsa de jocul la risc, pe marginile terenului, impus de Konta. Jucatoarea nascuta la Sydney, in Australia, in varsta de 24 de ani si inalta de 1,8 metri, a servit foarte bine, mult in exteriorul terenului, apoi a trimis mingea in partea opusa. Romanca a fost supusa astfel unor sprinturi constante de-a lungul liniei de fund. De asemenea, sportiva britanica a speculat serviciul slab al Simonei, cu retururi puternice, care au obligat-o pe Halep sa joace departe de teren si sa lovesca mingea din pozitii inconfortabile.

Chiar in aceste conditii, de mobilitate redusa si fara sprijin din serviciu, jucatorea din Constanta ar fi putut transa victoria in favoarea ei, pentru ca a condus cu 5-1 in decisiv.
Konta a castigat pe serviciul rivalei la singura minge de break din setul I, aparuta in ghemul al doilea. Break-ul a fost suficient pentru ca britanica sa-si treaca pe tabela primul set, cu 6-3, dupa 34 de minute. In setul al doilea, Halep a reusit primul break la 2-1 in favoarea ei, apoi s-a desprins la 4-1, insa Konta a revenit pana la 4-3, cu ghemul al saptelea castigat pe serviciul Simonei. Halep a facut rebreak si a inchis setul tot cu 6-3, dupa alte 44 de minute.
Setul decisiv a lasat impresia ca Johanna Konta acuza efortul depus in cele patru meciuri disputate anterior la Wuhan, doua in calificari si doua pe tabloul principal, fata de numai o partida jucata de Halep. Romanca a reusit un break in primul ghem si pe al doilea in ghemul al cincilea, iar scorul a ajuns la 5-1. Numarul greselilor nefortate comise de Konta se inmultise, astfel ca victoria parea o formalitate pentru jucatoarea romana. Insa Konta a luptat pentru fiecare minge si a devenit din ce in ce mai precisa pe masura ce recupera …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *