Simona Halep, prima jucatoare din istorie care primeste trofeul Chris Evert. Numarul 1 mondial a fost premiata de WTA

“Sunt foarte fericita sa fiu prima jucatoare care primeste premiul “Chris Evert WTA World No.1 Trophy”. Chris este una dintre cele mai mari jucatoare din istoria tenisului si cred ca este minunat faptul ca e onorata in acest mod”, a declarat Simona Halep.
Chris Evert a devenit primul lider mondial din istoria WTA pe data de 3 noiembrie 1975 si s-a mentinut pe locul fruntas timp de 260 de saptamani, clasandu-se pe locul patru in topul longevitatii jucatoarelor de pe primul loc mondial. Dupa sezonul din 1975, in care a jucat 17 finale si a castigat 15 titluri, ea a devenit de asemenea si prima jucatoare care a detinut distinctia WTA de “Lider Mondial la Finalul Anului”. Si-a incheiat cariera in 1989, cu 157 de turnee de simplu castigate, printre care 18 titluri de Grand Slam, dintre care trei la Wimbledon (1974, 1976, 1981).
“Este o onoare si un privilegiu ca numele meu sa fie dat acestui trofeu. Sa fii numarul 1 mondial este cea mai mare realizare in orice nazuinta. Cand eram tanara, visam mereu sa castig un Grand Slam, dar am avut visuri si mai mari in legatura cu ocuparea primului loc in lume pentru ca este nevoie sa fii consistenta, concentrata si sa ai o multime de victorii de calitate in timpul anului, si asta, pentru mine, inseamna sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *