Sindicatul SUS CFR Calatori ameninta cu proteste daca societatea feroviara va fi trecuta pe lista companiilor neprofitabile

“Vom iesi prin mitinguri de protest daca la a doua rectificare bugetara lucrurile nu se redreseaza si daca nejustificat se introduce unitatea feroviara ca unitate neprofitabila. CFR Calatori avea 73 de milioane de lei profit. Daca s-au luat 123 de milioane de lei, trece pe minus si trebuie schimbat bugetul prin hotarare de Guvern, ceea ce este inacceptabil din punctul nostru de vedere, in conditiile in care toata Uniunea Europeana merge intr-o alta directie a transportului feroviar”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Rodrigo Maxim.
De asemenea, acesta a mai spus ca iarna ii va prinde din nou nepregatiti, precizand ca “pregatirile se fac numai pe hartie”.
“Am atentionat ca iarna ne va gasi din nou nepregatiti pentru faptul ca vom avea pregatiri facute numai pe hartie, ca si in alti ani, si am solicitat ca achizitia de material rulant sa se faca pe fonduri europene, care vor avea termen final prin 2021-2022. Am solicitat sa se inceapa de anul acesta achizitionarea a 12 rame electrice, ce pot fi luate printr-un imprumut BERD”, a mai spus Maxim.
Liderii Sindicatului pentru …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *