Sindromul ovarului polichistic

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sindromul ovarului polichistic constituie o problema cu care se confrunta un numar mare de femei si, de multe ori, este diagnosticat tardiv. Deoarece poate conduce la o serie de complicatii neplacute, haideti sa aflam cateva aspecte importante legate de acesta, alaturi de sfaturi in ceea ce priveste tratamentul asociat.
Ce este
Sindromul ovarului polichistic constituie un dezechilibru hormonal ce apare la multe femei aflate la varsta reproductiva. Denumirea sa rezida in aspectul pe care-l dobandesc ovarele (nu intotdeauna), respectiv intr-o multitudine de chisturi marite localizate de-a lungul peretelui exterior al fiecarui ovar (aspect polichistic). Mai este cunoscut si drept sindromul Stein-Leventhal si trebuie sa retineti ca particularitatea sa consta mai degraba in paleta de simptome specifice si nu in prezenta propriu-zisa a chisturilor. Apare in procent de 5-10% din femei si afecteaza toate etniile (poate fi prezent chiar la fete de 11 ani).
Este caracterizat de perioade menstruale neregulate sau prelungite, par crescut in exces, acnee si obezitate in cazul femeilor afectate (la adolescente este vorba …

spot_imgspot_img