Solutii ca sa nu deveniti dependent de toaleta.

0
1

Medicamentele fitoterapice pot ameliora semnificativ problemele pe care le provoaca adenomul de prostata, respectiv urinarile frecvente, usturimile, retentia urinara.
?
Unul din doi bar-bati este afectat de tulburari uri-nare cauzate de afec-tiu-nile prostatei. Supararile apar in special dupa varsta de 50 de ani si se manifesta prin usturime si jena in timpul mictiunilor, urinari dese atat ziua, cat si noaptea, jet urinar modificat, nevoia urgenta de a urina. Nu in ultimul rand apare oboseala cronica, cauzata de intreruperea frecventa a somnului pe timpul noptii. Pentru ca vezica nu mai reuseste sa se goleasca in totalitate, apar si infectii urinare frecvente.
Nu ascundeti problemele de care suferiti
Toate aceste manifestari duc si la probleme in viata privata si de familie. “Simptomele sunt neplacute, cresc disconfortul si afecteaza imaginea de sine a barbatului, deci si felul in care acesta relationeaza cu partenera de viata”, atrag atentia medicii urologi. Specialistii au observat ca un barbat cu adenom de prostata incepe sa nu se mai simta in largul lui din cauza problemelor urinare si sexuale, sa petreaca mai mult timp in baie si sa devina dependent de prezenta unei toalete in locurile pe care le frecventeaza. In timp, calitatea vietii lui si a relatiei de cuplu scade considerabil. “Din pacate, multi barbati minimizeaza, ignora sau ascund simptomele pe care le au (urinari frecvente, dificultati la urinare, pierderi spontane de urina). Aceste simptome, care pot indica adenomul de prostata, afecteaza semnificativ calitatea vietii barbatului si a familiei acestuia. Problemele urinare si dificultatile sexuale fac ca barbatul sa se simta jenat, rusinat, inutil. Il fac sa evite relatiile sexuale, sa evite iesirile in societate, sa se ingrijoreze in legatura cu parerea pe care altii si-o pot face despre el si sa isi ascunda problema”, explica Bogdana Bursuc, psiholog clinician la Mind Institute.
Nu sunteti singuri, exista solutii de tratament
De aceea, medicii spun ca trebuie facute teste de rutina incepand cu varsta de 40 de ani, iar daca este vorba despre o forma usoara sau moderata a bolii, barbatii sa nu ezite sa ia medicamente care le usureaza simptomele. O solutie de inceput sunt, spre exemplu, capsulele cu extract de Serenoa repens, recomandate de medicii urologi. “Recomandam tuturor barbatilor sa se adreseze medicului de la primele simptome, deoarece adenomul de prostata este o afectiune cronica progresiva, a carei evolutie poate fi stopata sau chiar incetinita cu un tratament medicamentos corect. Exista solutii de tratament diferite, atat cu medicamente de sinteza, cat si cu medicamente …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here