Sondaj. Partidul Rusia Unita castiga alegerile parlamentare, dar cu un rezultat mai slab decat in 2011. Putin: Oamenii vor ca situatia politica sa fie stabila

UPDATE 22.55: Presedintele Vladimir Putin a salutat victoria partidului de guvernamant si a declarat ca rezultatul votului se explica prin faptul ca “oamenii vor ca situatia politica sa fie stabila”, conform Reuters, citat de Hotnews.?
“Putem spune cu certitudine ca?partidul a castigat”, le-a declarat Putin membrilor de campanie la sediul partidului Rusia Unite, stand alaturi de liderul formatiunii, prim-ministrul Dmitri Medvedev.
Facand aluzie la incetinirea accentuata a economiei Rusiei, Putin a spus: “Situatia nu e usoara, oamenii simt asta, dar vor si spera ca situatia politica sa fie stabila”.
21.00: Partidul Rusia Unita a obtinut 44,5% din voturi la alegerile parlamentare desfasurate duminica in Rusia, potrivit unui sondaj la iesirea de la urme realizat de institutul de stat VTsIOM, citat de Reuters, informeaza Agerpres.
Rezultatul formatiunii conduse de premierul Dimitri Medvedev este mai slab decat cel din 2011, cand obtinuse 49% din voturi.
Pe locul al doilea s-a situat Partidul Liberal Democrat al Rusiei (LPDR, nationalist), cu 15,3%, indica sondajul mentionat.
Partidele liberale de opozitie, singurele care il critica deschis pe presedintele Vladimir Putin, nu au trecut pragul de 5% necesar pentru reprezentarea in parlament. Unii candidati ar putea obtine totusi mandate de parlamentari in votul din circumscriptii.
—————————————
Peste 110 milioane de rusi sunt chemati duminica la urne in cadrul unor alegeri legislative pe care partidul pro-Kremlin de la putere ar urma sa le castige fara nici o surpriza, la incheierea unei campanii electorale apatice intr-o Rusie confruntata cu recesiune economica, relateaza AFP, via Agerpres.

Primele sectii de votare au fost deschise sambata la ora 20,00 GMT in Peninsula Kamceatka, in Extremul Orient rus, dar, avand in vedere imensitatea tarii care se intinde pe unsprezece fusuri orare, majoritatea alegatorilor au inceput sa mearga la vot incepand cu ora 5,00 GMT duminica dimineata in partea europeana a Rusiei, indeosebi la Moscova si Sankt …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *