Sony Ericsson planuieste propriul magazin de muzica digitala pentru mobile

Noul PlayNow arena de la Sony Ericsson va include un magazin de muzica digitala si mai multe jocuri pentru mobile.

Odata cu lansarea a 3 noi modele de telefoane, Sony Ericsson si-a anuntat si intentiile privind lansarea unei noi versiuni a serviciului sau de content pentru telefoane mobile, PlayNow arena.

PlayNow a fost lansat in februarie 2004, permitand utilizatorilor sa asculte si sa cumpere ringtone-uri polifonice direct pe telefoanele mobile. Serviciul a fost extins in timp, fiind acum disponibil in 32 de tari si oferind ringtone-uri MP3, jocuri, muzica (de la Sony BMG), teme si wallpaper-uri pentru mobile.

Sony Ericsson anunta acum ca noua versiune de PlayNow va permite consumatorilor sa acceseze o mult mai mare varietate de content, printre care un nou serviciu de muzica digitala ce poate fi cumparata direct de pe telefoane. Magazinul va include in prima faza peste 5 milioane de melodii, atat de la marii producatori precum EMI Group, Universal Music sau Warner Music (pe langa Sony BMG, deja inclus), cat si de la producatori independenti si locali.

Sony Ericsson nu a dezvaluit deocamdata cat va costa muzica, dar a spus ca aceasta va fi disponibila in formate MP3 si Windows Media cu DRM. Majoritatea muzicii va fi insa fara DRM, in MP3.

Anuntul Sony Ericsson vine la scurt timp dupa ce rivalul Nokia si-a lansat propriul magazin de muzica digitala pentru telefoane, Nokia Music Store, deocamdata doar in Marea Britanie, si cu putin timp inaintea lansarii iPhone-ului in Europa, care va impulsiona cu siguranta vanzarea de muzica prin serviciul iTunes de la Apple.

In planurile Sony Ericsson intra si extinderea PlayNow cu mai multe jocuri pentru telefoane, jocurile urmand sa reprezinte un serviciu esential al acestei platforme. Desi ar putea fi vorba doar despre jocuri Java si Symbian, anuntul duce cu gandul la alte posibile planuri ale companiei japonezo-suedeze, anume telefonul gen PSP sau cel de gaming care ar putea apare in februarie 2008, conturandu-se astfel o strategie mai elaborata in domeniul jocurilor mobile.

Noua versiune de PlayNow va fi lansata in al doilea trimestru al anului viitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *