Sorin Grindeanu este noul presedinte ANCOM. Nu mai sunt membru PSD. Cu Dragnea am dialog

UPDATE. ?Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, marti, dupa votul Parlamentului prin care a fost numit presedinte al ANCOM, ca, in aceasta calitate, nu mai este membru al PSD. El a spus ca are dialog cu Liviu Dragnea, iar pe premierul Mihai Tudose il sfatuieste sa comunice mai bine in privinta masurilor fiscale.”In primul rand, dati-mi voie sa le multumesc colegilor parlamentari pentru incredere. E un domeniu in care am activat, este domeniul unde am terminat si facultatea si masteratul”, le-a spus Grindeanu jurnalistilor.?Intrebat ce parere are despre OUG privind masurile fiscale pe care urmeaza sa o adopte Guvernul, fostul premier a declarat: “Nu pot fara a avea simulari sa spun exact daca da sau nu, dar sunt convins ca atat timp cat Tudose a luat aceasta hotarare, este o hotarare buna, care vine in folosul oamenior”.?”Poate ca si sfat din partea mea, pe care de fapt i l-am si spus, sa se comunice mai mult pe acest subiect, pentru ca e o etapa importanta in a explica de ce sunt bune aceste masuri. Deocamdata, auzim in spatiul public doar explicatiile celor care critica, ceea ce nu e in regula. Este treaba Guvernului in a explica aceste lucruri”, a adaugat Grindeanu.?In privinta legilor justitiei, el a spus ca “nu exista alta institutie care sa fie mai indreptatita decat Parlamentul Romaniei, unde va exista o dezbatere”, ceea ce se va intampla in saptamanile urmatoare.?Referindu-se la relatia cu Liviu Dragnea, Grindeanu a precizat ca au avut o discutie in urma cu doua saptamani.?Intrebat daca s-a impacat cu Dragnea, el a raspuns: “Am dialog, un dialog din punctul de vedere al Parlamentului si sper eu ca presedinte ANCOM. Nu e vorba de iertat Liviu Dragnea pe Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu pe Liviu Dragnea, cred ca nici nu intereseaza pe foarte multa lume, important e sa functioneze institutiile”.?In privinta contestatiei la decizia CEx al PSD de a-l exclude din partid, Grindeanu a spus: “Nu mai sunt, avand in vedere ca unul din criterii pe care le ai daca vrei sa devii presedinte ANCOM e sa nu faci parte dintr-un partid politic. In acest moment nu fac parte, fiind, asa cum stiti, exclus. Sigur ca am facut acea contestatie in vara, care nu-si mai are rostul”.
Din cei 387 de parlamentari prezenti, 270 au votat “pentru” si 117 “impotriva”. Votul a fost secret, pe buletine.
In dezbaterile asupra numirii lui Grindeanu, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a amintit scoaterea presedintelui din procedura de numire a presedintelui ANCOM, prin ordonanta.
Ea a mentionat, de asemenea, ca aceasta institutie reglementeaza o piata de 6 miliarde de euro in industria comunicatiilor.
Turcan a mai amintit ca Sorin Grindeanu a fost demis de majoritatea parlamentara din functia de prim-ministru, “pentru incompetenta crasa”.
“Astazi, nu votam nici pentru Liviu Dragnea pe fond, nu votam nici pentru Sorin Grindeanu pe fond, votam pentru conducerea unei institutii care reglementeaza o piata importanta si foarte bogata. In Parlamentul Romaniei se va da un vot si, nu ma indoiesc, veti vota pentru linistea domnului Liviu Dragnea si pentru a calma problemele din PSD, cu toate ca avem convingerea ca aceasta numire nu va aduce linistea domnului Liviu Dragnea. Dar totusi, Sorin Grindeanu a fost demis pentru incompetenta, demis de aceasta majoritatea parlamentara care astazi il va vota. Cum puteti dumneavoastra garanta romanilor ca domnul Sorin Grindeanu va performa in fruntea unei institutii atat de importante?”, a spus prim-vicepresedintele PNL.
Raluca Turcan a precizat ca, in urma cu doar cateva luni, Sorin Grindeanu il acuza pe Liviu Dragnea de minciuna, de abordari dictatoriale, de pact cu asa-numitul sistem pentru a scapa de dosare si ii solicita demisia din fruntea de presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al PSD. Turcan a mentionat ca, la randul lui, Liviu Dragnea il acuza pe Sorin Grindeanu ca ar fi o unealta folosita de forte obscure.
“Intrebarea noastra astazi e: pe cine ascultati azi, cui dati crezare?”, s-a adresat Turcan parlamentarilor majoritatii.
Ea a subliniat ca PNL voteaza impotriva numirii lui Grindeanu la conducerea ANCOM.
Initial, dupa Turcan se inscrisese la cuvant Victor Ponta, care a spus insa ca renunta.
A urmat la tribuna deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu. “O sa incep cu un citat: Discutam de un grup ilegitim in opinia noastra, care a ocupat Palatul Victoria. Inca o data, PSD este sub asediu. Sorin Grindeanu este o unealta. Nu-mi dau seama cine sunt cei din spatele acestei operatiuni, dar este o coordonare profesionista. Vorbele domnului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, inainte de motiunea de cenzura”, a spus deputatul USR.
“Banuiesc ca acest post este un mod de a-l atrage pe domnul Grindeanu inapoi in PSD si a-l indeparta de Victor Ponta. Orice ar fi nu este un proces democratic prin care un foat prim-ministru sa ajunga la conducerea ANCOM pe un salariu de invidiat de orice bancher din Romania”, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *