Sova: Cer lui Basescu sa faca publice rapoartele SRI despre Rosia Montana si mine, daca …

Ministrul Dan Sova ii solicita presedintelui Traian Basescu sa faca publice rapoartele SRI in legatura cu Rosia Montana si cu el din ultimele sase luni, daca acestea exista, urmare a acuzatiilor sefului statului la adresa sa, transmite Mediafax.
“Domnul Traian Basescu a facut ieri (luni – n.r.) o afirmatie simpla in legatura cu mine, spunand ca eu am luat o lege de la RMGC si am pus-o pe masa Guvernului, si anume ca eu, in loc sa fi facut treaba de ministru, am luat o lege de la Rosia Montana, adica facuta de un agent privat, si am pus-o pe masa Guvernului si am zis ca legea e facuta de mine. Daca e asa, inseamna ca eu, in loc sa lucrez pentru interesele statului roman, am lucrat pentru interesele unei companii private, ceea ce este o chestiune foarte grava, si cum este o acuzatie foarte grava, i-am cerut presedintelui Basescu sa faca publice rapoartele SRI in legatura cu Rosia Montana si cu mine, daca le are, pe ultimele sase luni”, a declarat Dan Sova marti pentru MEDIAFAX.
El a mai spus ca, daca ar fi vorba despre “fonduri de lobby”, probabil ca ar trebui desecretizate documentele din ultimii 14 ani.
“Daca ar fi sa vorbim despre fonduri de lobby, probabil ca ar trebui sa se descretizeze documentele din ultimele 14 ani. Daca sunt informatii secrete care pot fi publice in legatura cu eventuale fonduri de lobby, dar spun ca nu ar fi vorba, dar daca exista trebuie facute publice cat mai repede, sa se stie daca a existat vreun lobby in societatea romaneasca si catre cine”, a adaugat Sova.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca RMGC i-a dat ministrului Dan Sova proiectul de lege aflat acum in Parlament, iar acesta, “profund incompetent”, i l-a dat sefului sau, Victor Ponta, iar acesta, bucuros de faptul ca poate scapa de responsabilitate, l-a trimis la Parlament.
Potrivit lui Basescu, ministrul Sova este “incompetent” si ar trebui sa “se duca departe”.
Basescu a spus ca RMGC i-a dat legea lui Sova, iar acesta, profund incompetent, i-a dat-o sefului sau.
“Nu sunt de acord nici cu pozitia celuilalt lider al USL, domnul Antonescu, care a intrat si el in jocul “votam sau nu votam”. Or, Antonescu stie foarte bine …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *