Spovedania lui Mazare in fata instantei: Vinerea Mare este ziua victoriei impotriva pacatului si a Satanei, speranta mea e in dreptate

de Catalin Lupasteanu – Mediafax Publicat la: 18.04.2014 09:30 Ultima actualizare: 18.04.2014 09:55

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat vineri, la ICCJ, inaintea judecarii contestatiei procurorilor anticoruptie la decizia de cercetare a acestuia in libertate, ca Vinerea Mare este “ziua victoriei impotriva pacatului si a Satanei” si ca speranta sa este “in dreptate”.

Un complet de la instanta suprema judeca, vineri, contestatia procurorilor anticoruptie la decizia de cercetare in libertate a lui Radu Mazare, in dosarul in care acesta este acuzat ca ar fi luat mita 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta sa castige contractul pentru construirea locuintelor sociale din campusul “Henri Coanda”.
Primarul Cosntantei a declarat, la intrarea in sediul instantei supreme, ca nu se poate sa fie judecat pentru ca a construit case pentru saraci la pretul cel mai mic si ca spera sa se daca dreptate, aratand ca “Vinerea Mare este ziua victoriei impotriva pacatului si a Satanei”.

Intrebat daca este o zi grea pentru el, Radu Mazare a spus: “Ca sa fii judecat ca ai construit case pentru saraci la pretul cel mai mic decat s-a construit vreodata in Romania, in Vinerea Mare, spune totul”.
Intrebat cum comenteaza acuzatiile procurorilor de luare de mita si fals in declaratii, Radu Mazare a spus: “Daca ati citit cu atentie motivarea, sunt acuzat ca am luat mita ca sa imi indeplinesc sarcinile de serviciu, sa construiesc acest cartier. Credeti ca era nevoie sa-mi dea cineva mita ca sa construiesc un cartier pentru saraci?”.
Primarul Constantei spunea, joi, ca are doua posibilitati pentru a petrece Pastele, si anume ori in arest, daca instanta va aproba contestatia DNA, ori in campusul social “Henri Coanda”, daca va ramane in libertate.
“Exista doua posibilitati: ori ma intorc in camera numarul 17 unde ma asteapta baietii aia si cu nea Rusanu, cu unchiu, sper sa nu-mi sforaie toata noaptea de Paste. Deci, o sa ma intorc si petrec Pastele cu ei, ori daca nu, ceea ce cred si cred ca este un Dumnezeu sus care vede si ii da fiecaruia pe masura lucrurilor bune pe care le-a facut in viata asta, o sa ma duc in cartierul de saraci si de amarati si de oameni cu probleme unde am facut Pastele si anul trecut”, declara Mazare.
Primarul Radu Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost retinuti in 8 aprilie, dupa audieri la DNA. Acestia au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar, cu interdictie de a parasi tara. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.
Primarul Constantei a fost acuzat initial de luare de mita, apoi procurorii au extins cercetarile in cazul lui Mazare si pentru fals in declaratii.
Potrivit DNA, Radu Mazare nu trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, cei 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg.
“Din ordonanta privind efectuarea in continuare a urmaririi penale, intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora in declaratiile de avere formulate in datele de 11 mai 2012 si 29 iunie 2012, de catre Mazare Radu Stefan, nu este trecut contul personal deschis la o unitate bancara din Israel”, a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.
In acest cont, spun anchetatorii, a fost virata de catre o societate comerciala, la 13 septembrie 2011, suma de 95.000 de euro.
Astfel, arata DNA, “aceasta informatie nu apare nici la rubrica IV – 1, respectiv active financiare – conturi si depozite bancare, fonduri de investitii, forme echivalente de economisire si investire, inclusiv cardurile …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *