Statuie din aur masiv a lui Kate Moss, expusa la British Museum

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O statuie din aur masiv care o reprezinta pe top modelul Kate Moss, avand o valoare de 1,5 milioane de lire sterline (1,88 milioane de euro), a fost dezvelita, joi, la British Museum din Londra.

Intitulata „Siren”, sculptura este o lucrare a artistului Marc Quinn, fiind , totodata, cea mai mare statuie din aur masiv care a fost realizata in lume din antichitate pana in prezent, informeaza cotidianul Telegraph.

„Am considerat ca urmatorul lucru pe care trebuie sa-l fac este sa realizez o sculptura a unei persoane care reprezinta idealul de frumusete al momentului”, a declarat Quinn, explicand de ce a ales-o pe Moss drept model.

Statuia, care cantareste 50 de kilograme, va putea fi vizitata la Galeria Nereid din cadrul British Museum.

Aceasta este a doua oara cand artistul londonez o foloseste pe Moss drept muza. Recent, el a mai realizat o sculptura intitulata „Sphinx”, o lucrare din bronz vopsit in alb, care o reprezinta pe Moss intr-o pozitie de yoga. Sculptura a fost inclusa in expozitia intitulata „Statuephilia”, ce aduna lucrari semnate de mai multi artisti contemporani si care urmeaza, de asemenea, sa fie vernisata la British Museum.

Quinn mai este cunoscut si pentru lucrarea „Self”, un bust autoportret, realizat din aproape patru litri din sangele sau inghetat.

spot_imgspot_img