STEAUA, PETROLUL, PANDURII si ASTRA, calificare pe linie in play-off-ul Ligii Campionilor si Europa League

de Mihai SCHIAU, Traian Terzian – Mediafax, Andrei Mazurchievici Publicat la: 08.08.2013 23:21 Ultima actualizare: 08.08.2013 23:59

STEAUA, PETROLUL, PANDURII si ASTRA, cele patru echipe romanesti angrenate in cupele europene, au reusit calificari pe linie in play-off-ul Ligii Campionilor si al Europa League.
STEAUA a trecut de Dinamo Tbilisi, in turul trei preliminar al Ligii Campionilor, dupa 2-0 in capitala Georgiei si 1-1 pe Arena Nationala. In turul precedent, STEAUA eliminase pe Vardar Skopje, dupa 3-0 la Bucuresti si 2-1 in Macedonia.

PETROLUL a castigat dramatic, cu gol in ultima secunda, la Arnhem cu Vitesse (2-1), dupa ce in tur, la Ploiesti, scorul fusese 1-1. Astfel, castigatoarea Cupei Romaniei si-a asigurat prezenta in play-off-ul Europa League. In turul precedent, PETROLUL trecuse de feroezii de la Vikingur cu 3-0 si 4-0.
PANDURII s-au calificat si ei, dupa 2-1 la Tel Aviv cu Hapoel. In tur, scorul fusese 1-1. Vicecampionii au reusit sa revina de la 0-1 in Israel si au ajuns in play-off-ul Europa League. Inainte de Hapoel Tel Aviv, PANDURII invinsesera pe Levadia Tallinn, 4-0 la Targu Jiu dupa 0-0 in Estonia.
ASTRA a ajuns si ea pe tabloul principal din Europa League, dupa ce a trecut cu 3-1 si 2-2 de AS Trencin din Slovacia. In tururile precedente, giurgiuvenii eliminasera pe Domzale (1-0 si 2-1) si pe Omonia Nicosia (1-1 si 2-1).
18 meciuri: 12 victorii si 6 egaluri. Vineri este tragerea la sorti pentru play-off
In total, cele patru echipe romanesti din cupele europene au jucat 18 meciuri in tururile preliminare, din care au castigat 12 si au incheiat sase la egalitate. Astfel, STEAUA, PETROLUL, PANDURII si ASTRA nu au pierdut niciun meci in preliminarii.
Vineri, cele patru echipe romanesti isi afla adversarele din play-off. STEAUA, cap de serie in play-off-ul Ligii Campionilor, ultimul inainte de grupe si de milioanele de euro, poate intalni pe: Austria Viena, Legia Varsovia (Polonia), Maribor (Slovenia), Ludogoret (Bulgaria) sau Sahtior Karagandy (Kazahstan). Tragerea la sorti pentru play-off-ul Ligii Campionilor 2013-2014 va incepe la ora 12.45.
Tot vineri, cu incepere de la ora 14.00, isi vor afla adversarele din play-off-ul Europa League cele trei echipe romanesti angrenate in aceasta competitie: PETROLUL, PANDURII si ASTRA. In Liga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *