Stirea are face inonjurul lumii. A fost asasinat la 35 de ani, rezultatele anchetei sunt concludente.

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

José Guadalupe Chan, in varsta de 35 de ani, se afla intr-un bar din comunitatea indigena Felipe Carrillo Puerto cand a fost atacat. „Moartea sa a fost provocata de gloante”, a anuntat biroul procurorului din Quintana Roo intr-un comunicat.
Jurnalistul lucra pentru un saptamanal online, Playa News, care acoperea evenimente de actualitate in Riviera Maya, zona turistica vecina celebrei statiuni balneare Cancun.
Un prieten al ziaristului care se afla la fata locului a declarat pentru Playa News ca barbatul intrat in bar, s-a apropiat de Chan si a tras asupra lui de trei ori.
Ultimul articol al lui Chan aparut vineri era despre moartea dintr-un oras vecin a unui partizan al Partidului revolutionar institutional (PRI), multa vreme la putere in Mexic.
Moartea lui José Guadalupe Chan a survenit chiar inainte de alegerile prezidentiale, legislative si locale care au loc duminica.
Campania pentru aceste alegeri este de departe cea mai sangeroasa pe care a cunoscut-o Mexicul, cu 136 de oameni politici asasinati de la inceputul procesului electoral, potrivit cabinetului de studii Etellekt.
Directorul platformei Playa News, Ruben Pat, a declarat pentru AFP ca José Guadalupe Chan i-a marturisit recent ca a fost victima amenintarilor si ca a cerut autoritatilor sa fie protejat. José Guadalupe Chan era casatorit si tata a doua fete, a mai precizat el.
Guvernul Statului Quintana Roo a cerut Parchetului sa porneasca „o ancheta completa” si si-a exprimat „respectul pentru libertatea de expresie”.
Comisia pentru drepturile omului din acest Stat a condamnat asasinatul si a cerut autoritatilor sa stabileasca daca acesta este legat de calitatea de jurnalist a …

spot_imgspot_img