Strategia premierului Ponta dupa intoarcerea din Turcia: atacuri zilnice la presedintele Iohannis. Ce mesaj i-a transmis astazi pe Facebook

de Cristian ANDREI Publicat la: 24.07.2015 11:48 Ultima actualizare: 24.07.2015 12:01

Dupa ce s-a intors din Turcia si au inceput problemele sale cu DNA, premierul Victor Ponta a inceput sa lanseze aproape zilnic atacuri impotriva presedintelui Klaus Iohannis, ultimele teme fiind legate de Ordonanta privind salarizarea demnitarilor si Codul Fiscal.

Noua strategie de comunicare a premierului Victor Ponta vizeaza erodarea increderii romanilor in presedintele Klaus Iohannis, Ponta lansand atacuri directe si din ce in ce mai dure la adresa sefului statului. Daca in primele cinci luni ale lui 2015, pe pagina de Facebook a premierului se puteau regasi foarte multe mesaje in care acesta lauda relatia de colaborare pe care o are cu Klaus Iohannis, dupa ce procurorii au decis inceperea urmarii penale, iar presedintele i-a cerut demisia, premierul a reactionat criticandu-l tot mai des pe presedinte.?
Ruptura presedinte-premier a fost confirmata de ambele parti, premierul Ponta sustinand ca nu a mai vorbit cu presedintele din 5 iunie, de cand acesta i-a cerut demisia. ?

Ultimele doua teme de atac ale premierului impotriva presedintelui Iohannis au fost legate de Ordonanta privind salarizarea demnitarilor si Codul Fiscal.?
In cazul Ordonantei privind salarizarea demnitarilor care majoreaza salariul presedintelui, dar si al premierului la 20.000 lei, premierul Victor Ponta a avut o pozitionare oscilanta.?
Reintors in tara dupa lunga perioada petrecuta in Turcia, Victor Ponta asista la sedinta de guvern prezidata de premierul interimar Gabriel Oprea in care se aproba Ordonanta privind salarizarea demnitarilor. Ponta nu are nicio reactie in prima zi, reactionand la mai bine de 24 de ore, dupa ce seful Cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a intervenit telefonic si a precizat ca nu Administratia Prezidentiala a cerut majorarea salariilor demnitarilor de la 1 august.?
Imediat, premierul Ponta intervine intr-o emisiune tv si anunta ca Guvernul va abroga Ordonanta si ca Palatul Cotroceni a facut un joc ciudat. Desi ordonanta nu se abroga dupa ce Ponta isi reia atributiile la Guvern, premierul si posturile pe care le controleaza lanseaza atacuri impotriva presedintelui ca acesta doreste sa-si majoreze salariul. In nicio stire a acestor posturi, dar nici in comunicare premierului nu se face referire la faptul ca Ordonanta mareste si salariul lui Victor Ponta.?
Tema este tinuta aproape de o luna pe agenda publica, desi Guvernul avea posiblitatea sa anuleze Ordonanta privind salarizarea demnitarilor. Dimpotriva, ministrul Muncii a anuntat ieri ca este posibil ca salariile demnitarilor sa fie majorate de la 1 august, deoarece impactul bugetar este foarte mic, sub 600.000 lei. Si in discursul premierului apare varianta ca este posibil ca Ordonanta sa ramana neschimbata. Decizia finala va fi luata saptamana viitoare, la rectificarea bugetara.?
Premierul Ponta a folosit in schimb aceasta Ordonanta pentru a-l ataca in mod repetat pe presedintele Klaus Iohannis, desi si premierul si presedintele sustin in fapt majorarea salariilor demnitarilor.?
O alta tema de disputa intre premier si presedinte a fost Codul Fiscal. Aprobat in Parlament, Codul Fiscal a fost trimis la reexaminare de presedintele Iohannis. Pesedistii au decis sa discute aceasta solicitare la sfarsitul lunii august sau la inceputul lunii septembrie pentru ca scandalul pe Codul Fiscal sa ramana in atentia opiniei publice. Strategia premierului este ca presedintele Iohannis sa fie prezentat ca politicianul care se opune relaxarii fiscale si sprijina austeritatea.?
“Ma bucur ca Presedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari / si cea privind diplomatii, personalul navigant si grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale USL fata de cei nedreptatiti de Guvernarea Basescu/Boc/Predoiu.?Dar sper ca Dl Iohannis sa stie ca si aceste legi au fost contestate de FMI si CE/ ( ca si de Apostolii Austeritatii de la Consiliul Fiscal!) / ca au implicatii bugetare structurale ( pe termen lung) /si ca spre deosebire de Codul Fiscal au doar efect social pozitiv dar nu si economic!
La fel este cazul cu dublarea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *