Stresati in vacanta. Cum sa te deconectezi de munca atunci cand pleci in concediu.

Aproape jumatate dintre angajatii din companii nu se pot relaxa cum se cuvine in vacanta de vara deoarece raspund in continuare la e-mail-urile si telefoanele de serviciu, in loc sa petreaca timpul cu familia si prietenii.
Un studiu recent arata ca angajatii romani isi iau de obicei proiectele de la serviciu cu ei in vacanta, iar multi dintre ei sunt lipiti de smartphone-urile si netbook-urile lor. 35% din ei declara ca vor lucra in continuare cu o mica reducere fata de situatia normala, de pe sezlonguri.
Asa ca, in loc sa se bucure de timpul liber alaturi de cei apropiati si de cei dragi, vor incerca sa “jongleze” cu tot stresul muncii pe langa nemultumirea partenerilor si dezamagirea copiilor.
Printre acesti angajati constiinciosi care nu stiu sa se deconecteze exista o minoritate de dependenti de munca. Unul din zece angajati marturiseste ca va lucra peste trei ore in fiecare zi de vacanta, neglijandu-i pe cei dragi, potrivit celui mai recent sondaj Regus, care a examinat peste 16.000 de respondenti din mai mult de 80 de tari.
“Dezvoltarea tehnologiei inseamna ca angajatii sunt mereu conectati si ca este usor de cedat tentatiei de a verifica e-mailul si de a finaliza sarcinile care decurg din acele e-mail-uri. Cu smartphone-uri, netbook-uri si conexiune la internet pretutindeni, a devenit foarte greu sa ne deconectam cu adevarat, dar acordarea unei pauze si dedicarea timpului celorlalti, familiei si prietenilor, este vitala pentru a ramane sanatosi”, comenteaza Ramona Iacob, Market Team Leader.
O vacanta este esentiala pentru consolidarea legaturilor de familie si relaxare, dar poate, de asemenea, sa faca diferenta dintre un angajat sanatos si un angajat epuizat. Studiile indica faptul ca o minte stresata este terenul perfect pentru anxietate, de aceea este important ca profesionistii sa se relaxeze din cand in cand si sa se rupa cu adevarat de birou.
“Pierderea noptilor intr-o incercare de obicei esuata de a lucra si de a lua parte in mod activ la vacanta in familie nu poate decat sa aduca angajatii cu un pas mai aproape de epuizare si sa strice distractia tuturor. Companiile trebuie sa-si indrepte urgent atentia catre modalitatile de a creste eficienta si productivitatea pentru a-i scuti pe angajati sa-si aduca activitatile de serviciu in timpul lor personal daca doresc sa se asigure ca personalul se mentine fericit, sanatos si productiv. Introducand mai multa flexibilitate si permitand angajatilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *