Studentii vor putea face facultatea pe datorie, din 2010

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Tinerii vor putea lua credite pentru taxele de studii de la Agentia de Credite pentru Studenti, infiintata de Ministerul Educatiei. Banii ii vor da inapoi cand vor obtine un loc de munca.

Ela este studenta la doua facultati. Lunar primeste de la parinti 700 de lei. Abia daca face fata cheltuielilor care sunt de doua ori mai mari decat veniturile. Un astfel de sistem care sa-i plateasca taxele de studiu, cheltuielile de cazare si masa din bani imprumutati de la stat, i-ar fi de mare ajutor.

Studentii vor putea inapoia banii cu o dobanda mai mica decat practica bancile. Cei cu rezultate bune la invatatura, ar putea sa nu mai returneze banii.

Un student roman cheltuieste anual, pe studii, intre 900 si 3.000 de euro. Adica de cinci ori mai putin decat unul american. Jumatate dintre studentii care termina universitatea in America apeleaza la un astfel de credit, in timp ce in Romania, sub 1%.

Şi in Europa studentii apeleaza la credite pentru studii. In Franta, unul din patru studenti face un astfel de imprumut. Insa cu o conditie: intra in joc doar cine demonstreaza ca are o anumita medie la examene si prezenta la cursuri.

spot_imgspot_img