Studiu: Gelozia si ingrijorarea cresc riscul de Alzheimer la femei

Femeile geloase, care sunt mereu nelinistite, se pot imbolnavi mai usor de Alzheimer, arata un studiu citat de agentia Xinhua, conform Agerpres.
Femeile de varsta medie nelinistite, geloase si cu o stare de spirit instabila au un risc crescut de a suferi peste ani de Alzheimer, potrivit unui studiu aparut miercuri, publicatie ae, informeaza
Studiul, publicat in revista Academiei Americane de Neurologi, a urmarit evolutia a 800 de femei cu varste cuprinse intre 38 si 46 de ani, dintre care 19 % au fost afectate mai tarziu de dementa. Toate persoanele analizate au fost supuse unor teste de memorie si de personalitate, care sa indice daca sunt extrovertite sau introvertite. Totodata, s-a urmarit nivelul lor de nervozitate al femeilor respective.
Studiul indica faptul ca femeile cu cele mai mari punctaje la testele de nevroza au avut un risc dublu de a dezvolta dementa, comparativ cu cele care au avut scoruri mici la aceste teste, insa aceasta legatura depindea de starea de stres acumulata pe termen lung.
Faptul ca o femeie este retrasa sau sociabila nu pare sa influenteze, in sine, riscul de a dezvolta dementa, ci doar asociat cu alte circumstante. Astfel, s-a observat ca femeile retrase care au trecut si prin unele dificultati usoare au avut un risc mai mare de a suferi mai tarziu de Alzheimer. Un total de 16 dintre cele 63 de femei care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *