Studiu: Pana acum, romanii se temeau ca vor ramane fara serviciu. Acum au o noua frica

Romanii se tem de majorarea cursului de schimb si de cresterea ratelor, scrie digi24.ro. Mai precis, 21% dintre cei care au participat la studiu, fata de doar 17% in urma cu doi ani. Nu au uitat nici de criza financiara, 2 din 5 romani o enumera printre temeri.
Citeste si?Lidia Fecioru despre bolile aduse de tristete: “Lipsa bucuriei duce la diabet”
Frica este de inteles. Indicele care stabileste rata creditelor in lei s-a dublat din toamna pana acum. Leul este tot mai des calcat in picioare de moneda europeana, iar estimarile sunt pesimiste.
Alexandra Smedoiu – vicepresedinte CFA: “Cursul de schimb va creste undeva spre 4,7 lei pentru un euro pana la finalul acestui an, in ce priveste rata inflatiei va ajunge la nivel analizat in jur de 4 – 4,5 la suta. Previziunile merg chiar si spre 4 la suta, vorbim de indicatorul ROBOR, o crestere de punct procentual la ROBOR inseamna insa o crestere de 25 la suta a ratei”.
In fata acestor proiectii, tot mai multi se indoiesc ca statisticile sunt suficiente pentru o viata buna.
Ionut Dumitru – presedintele Consiliului Fiscal: “Este de neacceptat sa ai un boom economic, crestere economica de 7% si sa ai incasari din accize si impozit pe profit mai mici”.
28 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *