Cum a pierdut ANAF aiurea, peste 14 milioane de lei. Descoperire revoltatoare a Curtii de Conturi, in actele Fiscului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In 2016, ANAF a tiparit si trimis degeaba catre romani si institutii peste 4,3 milioane de plicuri cu instiintari de plata. Toate s-au intors insa la destinatar si au fost distruse. Nota de plata este estimata la peste 14 milioane de lei.Peste 685 de mii de plicuri cu instiintari de plata si decizii de impunere au fost trimise catre adrese incomplete, destinatari care nu mai locuiau la acele adrese, erau persoane necunoscute sau aveau alte erori – toate s-au intors si ANAF a platit Postei deranjul: 2,2 milioane de lei, scrie Curtea de Conturi.
Citeste si Seful Finantelor Publice Teleorman a fost numit vicepresedinte al ANAFAlte sute de mii au fost trimise la institutii si nu au fost ridicate, in total 4,3 milioane de plicuri, adica peste 14 milioane de lei cheltuiti fara niciun rezultat.
Datele apar in conditiile in care Romania a avut in ultimii 2 ani cele mai mici venituri fiscale si bugetare ca pondere in PIB, din istoria recenta.
Cauza a acestei risipe: starea actuala a sistemului IT, cel care emite deciziile, este critica. Nu s-au mai facut investitii din 2013, in contitiile in care Banca Mondiala ne-a dat un imprumut de 70 de milioane de euro ca sa ne modernizam FISCUL, proiectul se numeste …

spot_imgspot_img