SUA acuza Siria ca a folosit arme chimice. Un razboi poate izbucni in orice moment

SUA acuza guvernul sirian de un atac cu arme chimice / FOTO: abcnews.go.com

Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat luni ca au fost folosite arme chimice, saptamana trecuta, in Siria, considerand ca aceasta este o “indecenta morala” pentru care responsabilii trebuie sa raspunda, relateaza AFP.
“Arme chimice au fost folosite in Siria. Este de necontestat”, a declarat Kerry presei, intr-o interventie la Washington.?
“Ceea ce am vazut saptamana trecuta in Siria socheaza constiinta mondiala. Aceasta sfideaza orice cod de moralitate. Masacrul orbesc al civililor, uciderea femeilor si copiilor si trecatorilor nevinovati cu arme chimice este o indecenta morala”, a declarat seful diplomatiei americane.
“Presedintele (american Barack) Obama crede ca cei care au recurs la armele cele mai atroce impotriva persoanelor celor mai vulnerabile de pe planeta trebuie sa dea socoteala”, a adaugat Kerry, intr-o declaratie solemna.”Nimic nu este mai grav astazi si nimic nu este mai urmarit” ca utilizarea armelor chimice.
Ca si administratia americana, Kerry a acuzat regimul sirian ca a oferit anchetatorilor ONU in Siria un acces “prea tarziu pentru a fi credibil” la zona vizata de atacul din 21 august si ca a “bombardat” si “distrus sistematic dovezile” pe teren.
“Acesta nu este comportamentul unui Guvern care nu are nimic de ascuns”, a adaugat el.
Regimul Assad ii acuza pe rebeli ca au orchestrat atacul cu areme chimice, in timp ce acestia dau vina pe fortele militare ale guvernului.?
Marina americana a mobilizat deja patru de razboi in estul Marii Mediterane. Pe fiecare nava sunt aproximativ 90 de rachete cu raza lunga Tomahawk, care ar putea fi lansate in orice moment.?
Rusia considera “periculoasa” o interventie in Siria fara autorizatia ONU
Interventia militara in Siria fara acordul Consiliului de Securitate al ONU sugerata de Londra si Paris ar fi “periculoasa” si ar incalca “grav dreptul international”, a declarat luni seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, citat de AFP.
“Sunt ingrijorat de unele declaratii ale Parisului si Londrei potrivit carora NATO poate interveni fara autorizarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a distruge arme chimice in Siria. Este un teren alunecos si periculos”, a declarat Lavrov, in cursul unei conferinte de presa. “Recursul la forta fara autorizatia Consiliului de Securitate al ONU este o incalcare grava a dreptului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *