SUA isi prezinta pozitia pe tema crizei din Siria. Obama si-a convocat echipa de securitate

Secretarul de Stat al SUA, John Kerry / FOTO: AFP/Mediafax

Statele Unite sunt convinse ca Damascul a folosit gaz neurotoxic la 21 august, a declarat vineri secretarul de Stat american John Kerry, citat de AFP. Atacul chimic din Siria a provocat moartea a 1.429 de persoane, dintre care 426 de copii, potrivit informatiilor obtinute de serviciile de informatii americane.
Kerry a declarat ca SUA stiu ca guvernul sirian a folosit arme chimice de mai multe ori in cursul acestui an si se bazeaza pe surse “multiple”, potrivit Agerpres.
Kerry a promis, totodata, ca Statele Unite nu vor “repeta” experienta razboiului din Irak daca vor trebui sa actioneze militar impotriva Siriei.
Presedintele Statelor Unite Barack Obama isi consulta echipa de securitate nationala, pe tema crizei din Siria, a anuntat pentru AFP un oficial de rang inalt din cadrul administratiei americane. “In cursul acestei dimineti, presedintele se intalneste cu Consiliul pentru Securitate Nationala ca sa discute despre folosirea armelor chimice, la 21 august, de catre regimul lui (Bashar al-)Assad”, a precizat un oficial, sub acoperirea anonimatului.
Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre aceasta reuniune, convocata la o zi dupa ce Parlamentul britanic a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *