ACCIDENT in UNGARIA. Arafat: Avionul cu raniti va ajunge pana la ora 00.00 in Bucuresti.

ACCIDENT UNGARIA. Avionul militar care va aduce in Romania cei 11 raniti implicati in accidentul din Ungaria care pot fi deocamdata transportati pleaca in curand de la Budapesta si va ajunge in Capitala pana la ora 00.00, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, conform Mediafax.
Potrivit lui Raed Arafat, care a mers, vineri, la Budapesta cu un avion militar pentru evaluarea situatiei si eventualul transfer de pacienti, cei 11 raniti care vor fi adusi in tara in aproximativ o ora si jumatate nu au rani foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate in Ungaria.
Acestia vor fi intenati in spitalele Universitar, Floreasca si Bagdasar-Arseni, a declarat anterior ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu pentru MEDIAFAX.
In schimb, ceilalti sapte raniti implicati in accidentul produs vineri dimineata in Ungaria nu vor putea fi adusi inapoi in tara mai devreme de marti, a estimat Arafat.
Citeste si?FOTO. Accident grav in Ungaria: Trei romani au murit si 18 sunt raniti. DOI sunt copii
Trei romani au murit si 18 au fost raniti intr-un accident produs vineri dimineata, in Ungaria, dupa ce microbuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta, a informat MAE.
Cele 18 persoane ranite in accidentul din Ungaria au fost internate in cinci spitale, unele dintre acestea fiind in stare grava.
Un avion militar Spartan s-a deplasat vineri la Budapesta pentru evaluarea situatiai si un eventual transfer al pacientilor, misiunea fiind coordonata de secretarul de stat Raed Arafat.
Secretarul de stat a precizat ca Ministerul Sanatatii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne si Ministerul Apararii Nationale mentin legatura permanent, astfel incat misiunea sa fie coordonata eficient si sa fie acordat ajutorul necesar romanilor implicati in accident.
Totodata, la fata locului se tine legatura cu atasatul de afaceri interne, precum si cu consulul Romaniei la Budapesta.
Ambasada Romaniei la Budapesta s-a autosesizat, vineri, cu privire la un grav accident de circulatie, care a avut loc in jurul orei 5.40, ora locala, pe autostrada M5, pe directia Budapesta, in care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care si un microbuz cu numar de inmatriculare romanesc.
“Din primele informatii obtinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate si 18 persoane ranite. Se pare ca atat persoanele decedate, cat si cele ranite sunt cetateni romani. Ambasada Romaniei a intreprins de indata demersuri pe langa autoritatile statului de resedinta pentru a obtine informatii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul Romaniei la Budapesta si atasatul de interne se afla in acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autoritatilor ungare”, mentioneaza MAE.
“Un consul si atasatul de interne, prezenti la fata locului, au confirmat urmatoarele: microbuzul romanesc implicat in accident se deplasa de la Galati la Milano, avea 19 pasageri si 2 soferi, toti cetateni romani. Din microbuz, 3 persoane sunt decedate, doi barbati si o femeie. Restul persoanelor din microbuz sunt transportate la diferite spitale din apropiere. Cei doi soferi sunt internati la spitalul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *