SUA reduc numarul refugiatilor pe care ii vor primi in 2018 la 45.000

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ei nu au precizat daca interdictia de intrare a refugiatilor timp de 120 de zile, care face parte din ordinul executiv referitor la migratie al presedintelui Donald Trump, va fi reconfirmata dupa data de 24 octombrie.
Programul de primire a vizat aproape 85.000 de persoane in 2016 si 54.000 in 2017, cifra cu putin superioara limitei de 50.000 de refugiati decisa de presedintele republican dupa instalarea la Casa Alba.
Pentru anul fiscal 2018, care incepe duminica, Africa a obtinut ce mai important contingent (19.000), devansand Asia (17.000), Asia de Est si Orientul Mijlociu (5.000), Europa si Asia Centrala (2.000) si America Latina/Caraibe (1.500).
„Securitatea populatiei americane este prima noastra grija. Vrem sa avem siguranta ca de programul de primire a refugiatilor beneficiaza cei care au dreptul la aceasta protectie si care nu sunt cunoscuti ca reprezentand un risc pentru securitatea tarii noastre”, a explicat un membru al administratiei.
Dar SUA vor ramane tara care accepta numarul cel mai mare de refugiati din lume si primul donator pentru primirea si protectia refugiatilor in lume, a subliniat el.
„Solicitantii de azil vor fi supusi unor verificari intensive de securitate, biografice si biometrice in stadii multiple”, inainte si dupa sosirea lor pe teritoriul american, a insistat o alta responsabila guvernamentala.
Potrivit ei, aceste verificari vor fi intarite cu regularitate pentru a raspunde amenintarilor specifice potentiale.
Aceste masuri de securitate inasprite nu sunt destinate sa incetineasca valul candidaturilor, sustin cei doi responsabili. Procesul de obtinere a statutului de refugiat dureaza in prezent intre 18 luni si doi ani.
Ei au dezmintit, de asemenea, o presupusa vointa a presedintelui Trump de a reduce numarul strainilor in SUA pentru a garanta ocuparea locurilor de munca de catre cetateni americani.
„Examenele de securitate sunt in curs in continuare. Intentionam sa instituim noi proceduri inainte de 24 octombrie, dar nu am ajuns inca la finalizarea acestui proces”, …

spot_imgspot_img