SUA: Misu Negritoiu ar fi incalcat embargoul SUA, falsificand documente bancare. Reactia sefului ASF

Misu Negritoiu/FOTO: Mediafax

Aflat la conducerea executiva a ING Romania, Misu Negritoiu ar fi incuviintat o tranzactie ilegala, care incalca la acel moment embargoul economic impus de SUA Iranului. REALITATEA.NET prezinta, in EXCLUSIVITATE un document oficial al Ministerului de Finante SUA care dovedeste acest lucru.

UPDATE 22.1 Reactia lui Misu Negritoiu cu privire la acuzatiile SUA de incalcare a embargoului Americii de catre ING Romania, sub conducerea actualului sef al ASF, prezentate in EXCLUSIVITATE de REALITATEA.NET:
a”Actiunile efectuate in 2003 – 2004 nu au fost niciodata coordonate de mine, in calitatea de director general adjunct. Actiunile respective au facut obiectul unor investigatii interne la timpul respectiv, fara ca vreun document sa mentioneze numele sau implicarea mea. Asocierea acestor fapte cu numele meu reprezinta simple presupuneri”.
Aflat la conducerea executiva a ING Romania, Misu Negritoiu ar fi incuviintat o tranzactie ilegala, care incalca la acel moment embargoul economic impus de SUA Iranului. REALITATEA.NET prezinta, in EXCLUSIVITATE un document oficial care dovedeste acest lucru.
ING Romania a jucat un rol esential ca banca de tranzit pentru un transfer ilegal de bani prin care o banca iraniana a achizitionat un motor de avion pentru compania aeriana Iran Air. Motorul era produs in SUA, astfel ca achizitionarea lui de catre o entitate din Iran incalca flagrant embargoul.

Misu Negritoiu a intrat intr-un joc pe care banca-mama ING l-a mai jucat si pe alte piete supuse embargoului – Cuba, Myanmar, Coreea de Nord, Sudan, Siria – si a falsificat documentele bancare pentru a ascunde originea americana a motorului si destinatia lui – piata iraniana.
Tranzactia via ING Romania din 2003-2004, girata de Misu Negritoiu, a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *