Submarinul invizibil. Super-arma lansata de Rusia la Marea Neagra

“Este al doilea submarin din proiectul 636 Varsavianka”, a precizat amiralul, citat de Agerpres, via RIA Novosti.
Submarinul a fost construit in Santierele Navale ale Amiralitatii din Sankt Petersburg, care urmeaza sa livreze in total Flotei ruse la Marea Neagra sase submarine din aceasta serie pana in anul 2016.
Constructia primul submarin din proiectul 636, “Novorossiisk”, a inceput in august 2010 si lansarea lui la apa a avut loc la 28 noiembrie 2013. Constructia celui de-al treilea submersibil din serie, “Starii Oskol”, a inceput in august 2012.
Supranumit “Gaura Neagra” de expertii NATO din cauza ca este aproape de nedetectat cand se scufunda, submarinul polivalent din proiectul 636 “Varsavianka” (“Improved Kilo”, conform clasificarii NATO) apartine celei de-a treia generatii de submarine. Acestea au un deplasament de 2.350 de tone la suprafata si 3.950 de tone sub apa si o viteza de 17-20 noduri. Poate fi dotat cu patru rachete de tip Kalibr, 18 torpile de 533 mm si 24 de mine si se poate scufunda pana 300 de metri adancime. Echipajul poate fi format din 52 de membri.
Ministrul rus al apararii Serghei Soigu anunta in luna mai ca Flota rusa la Marea Neagra va primi in 2014 noi submarine si nave de suprafata de noua generatie, subliniind ca, odata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *