Sufleu de ciuperci

INGREDIENTE (2 PORTII)
1 lingura ulei1 ceapa300 g ciupercisarepiperunt (pentru uns)pesmet (pentru tapetat)4 oua
PENTRU BECHAMEL2? linguri unt2? linguri faina? cana lapte incalzitsarepipernucsoara100 g cascaval razuit
CUM SE PREPARĂ
Ungi vasele pentru sufleu cu unt si pesmet. Separi galbenusurile de albusuri, acestea din urma le lasi deoparte, la temperatura camerei. Incingi o tigaie cu uleiul, adaugi ceapa tocata si lasi pana devine usor aurie. Adaugi ciupercile, asezonezi cu sare si piper si tii pe foc, amestecand de cateva ori pana cand isi lasa si se evapora toata apa. E foarte important sa nu fie exces de zeama. Transferi ciupercile pe o farfurie pentru a se racori.
Prepari sosul Bechamel topind untul intr-o tigaie, adaugi faina si lasi la copt cateva minute, amestecand mereu. Torni laptele cald, presari sare, piper si putina nucsoara si lasi pe foc pana se ingroasa (cam 5 minute la flacara mica). Dai la o parte de pe flacara, lasi sa se raceasca putin si rastorni galbenusurile batute bine. Adaugi ciupercile in sos si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *